Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Július 25. 07:00, szerda | PR
Forrás: PR - PlixApp

Használt MacBook - vásárlási tanácsok

Használt MacBook - vásárlási tanácsok

Egyre népszerűbbek az Apple termékei, melyek megjelenésük mellett a megbízhatóságukkal és az egyszerű használhatóságukkal fogják meg a vásárlók széles táborát.

Egyre népszerűbbek az Apple termékei, melyek megjelenésük mellett a megbízhatóságukkal és az egyszerű használhatóságukkal fogják meg a vásárlók széles táborát. Sajnos, nem mindenki engedheti meg magának, hogy új MacBook-ot vásároljon a meglehetősen borsos ára miatt, ezért többen inkább használt MacBook-ot keresnek. Nekik szeretnék egy rendszergazda jó tanácsával segíteni, hogy kiigazodjanak a számítástechnika útvesztőjében MacBook vásárlása során.

Érdemes tudni, hogy az Apple a MacBookra 1 év garanciát biztosít, valamint 90 nap technikai támogatást. Tehát használt MacBook esetén ezt mindenképp érdemes figyelembe venni.

Hanem ismert a kiszemelt MacBook modell évjárata, az alábbi linkeken utánna lehet nézni neki.
MacBook

MacBook Pro

MacBook Air


Mindenképp érdemes megnézni a MacBook-ot jobban a karcolások mellett van-e rajta valami szemmel látható egyéb külső sérülés. A kijelzőt felhajtva, ha az nehezen megy akkor jó! Ha már kézben van, érdemes megrázni kicsit, hogy mozog-e benne valami.

Teszelésképp indítsuk újra, mert ha esetleg valahol jelszót kér, az menet közben kiderülhet. Az Apple rendszerek régóta támogatják a hardveres jelszavakat. Korábbi MacBook modellek esetében elégséges volt a hardver eltávolítása a jelszavak törléséhez, az újabb modelleknél a számítástechnika és hardver elemek fejlődésével ez nem minden esetben működőképes megoldás.

A képernyőt érdemes jó alaposan megvizsgálni, mert a pixelhibákat csak így lehet észre venni, s ha már megvettük utána biztos állandóan zavarni fog az a hibás pont. Ha a színek is helyesen jelennek meg, akkor a kijelzővel sem lehet nagy probléma. Ajánlott a billentyűzetet és a trackpad-ot is jó alaposan letesztelni. Működik-e minden billentyű és a trackpad reagál-e minden gesztusra.

Használt MacBook esetében próbáljunk ki lehetőleg minden port-ot (USB, FireWire,Thunderbolt, network). Hasonlóan a fejhallgató és mikrofon csatlakozókkal. Amennyiben rendelkezik a MacBook CD/DVD olvasóval, egy DVD-t helyezzünk be, és nézzünk rá a tartalmára. Ha nem zörög az olvasó és működik, akkor aggodalomra nincs ok. Ellenőrizzük le mindenképp a iSight kamerát is, ha van a kiszemelt MacBookban.

A rendszer további paramétereit is érdemes megnézni.
Az OS X alma ikonjára kattintva, "About this Mac" menüben, a számítógépről bővebb információkat nyerhetünk. Processzor típusa, és a rendelkezésre álló memória mennyisége és a grafikus kártya típusa, display és háttértár.
Az áttekintés fül alatt, a "System Report.." gombbra kattintva, a MacBook hardver és szoftver környezetéről tudhatunk meg többet.
Itt érdemes kicsit jobban szétnézni, és az akkumulátor élettartamát megvizsgálni. Hogy melyik MacBook esetében mennyi a várható élettartam, azt az alábbi táblázatból lehet megnézni.

Ha már itt vagyunk a "Diagnostics" -komponensre kattintsunk, ez ugyanis elárulja, ha valami nagyobb zűr van a MacBookkal.


Újabb Intel alapú MacBook esetében számításba jöhet az AHT (Apple Hardware Test) diagnosztikai program futtatása, ha biztosra akarunk menni. Azonban mindenképp ajánlott szakértő rendszergazda segítségét igénybe venni, egy ilyen komolyabb darab vásárlása során.


PlixApp Informatikai Kft.
Az informatika szakértője.
Web: http://www.plixapp.hu
Facebook: http://www.facebook.com/PlixApp
Twitter: https://twitter.com/plixapp

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 26. 10:14, péntek | PR

A legfontosabb tudnivalók bt. alapítás esetén

Az egyik legnépszerűbb cégforma Magyarországon a betéti társaság, más néven Bt.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.