Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Június 14. 06:00, szombat | Belföld

Haszonélvezeti jog lemondás – Hogyan?

Haszonélvezeti jog lemondás – Hogyan?

Hogyan mondhat le a szülő a kiskorú gyermeke javára bejegyzett haszonélvezeti jogról – ezt kérdezi az onlinejogsebesz.hu szakértőjétől olvasónk.

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész
Hogyan mondhat le szülő a kiskorú gyermeke javára bejegyzett haszonélvezeti jogról?

2014. 05. 23.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
A haszonélvezeti jog személyhez kötött vagyoni értékű jog. A haszonélvező a haszonélvezeti jogát nem ruházhatja át. Arra tehát nincsen mód, hogy a haszonélvező szülő ezt a jogát gyermekére átruházza, legfeljebb az adott haszonélvezeti jog tárgyának használatát engedheti át ellenérték nélkül. Ellenérték fejében történő átengedéshez viszont már csak akkor, ha arra a tulajdonos nem tart igényt.

A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Schill Szabolcs
ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.