Városlista
2021. június 12, szombat - Villő

Hírek

2019. Július 24. 13:40, szerda | Belföld

Hat holttestet találtak a Dunában

Hat holttestet találtak a Dunában

Május 29-e óta hat olyan ember földi maradványai kerültek elő a Dunából, amelyek közül egyik sem köthető a dunai hajóbalesethez.

Ötöt már azonosítottak közülük, egyet éppen most azonosítanak. Az Origo információi szerint egyik ember sem lett bűncselekmény áldozata.

Rendszeresen találnak holttesteket a folyó különböző szakaszain, mert sok embert elragad a Duna minden évben.

Vannak köztük olyanok, akik baleset áldozata, és olyanok is, akik öngyilkosok lesznek.

Május végén a dunai hajóbaleset áldozatai után kutattak, eközben kerültek elő hat olyan ember földi maradványai, akik nem köthetőek a Hableány katasztrófájához.

A dél-korai turistákat és idegenvezetőiket szállító turistahajó, a kétfős magyar személyzettel, május 29-én 21.05-kor, mindössze 7 másodperc alatt süllyedt a Duna mélyére, miután a hatalmas szállodahajó, a Viking Sigyn gyakorlatilag elgázolta a kis hajót.

Hét ember megmenekült, hétnek a holttestét még a tragédia éjjelén megtalálták, a 35 utasból 27 halálos áldozatnak lett meg a holtteste, de egy dél-koreai utasról még mindig nem tudni semmit. Információink szerint őt még keresik a Dunában.

"A május 29-e óta megtalált hat holttestből ötöt már azonosítottak, egy azonosítása még folyamatban van" - árulta el Csécsi Soma alezredes, a BRFK szóvivője az Origónak, aki külön kihangsúlyozta, hogy egyik sem ez a dél-koreai utas.

Emellett azt is hozzátette, hogy Budapesten nem találtak holttestet, mindegyikre a fővárostól délre bukkantak rá és egyiknél sem merült fel az idegenkezűség gyanúja, vagyis egyik ember sem lett bűncselekmény áldozata.

Forrás: origo.hu

Fotó: Polyák Attila - Origo

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 12. 07:00, szombat | Belföld

Nőtt a hazai villamosenergia- és gázfelhasználás

Magyarországon a villamosenergia-felhasználás 4168 gigawattóra (GWh) volt márciusban, 3,3 százalékkal több, mint egy éve, a földgáz belföldi felhasználása 9 százalékkal 42,6 petajoule-ra (PJ) nőtt

2021. Június 12. 05:00, szombat | Belföld

Okmányirodai ügyintézőt ítéltek börtönre embercsempészés segítése miatt

A Fővárosi Törvényszék - másodfokon - jogerősen 5 év börtönbüntetésre ítélt egy okmányirodai ügyintézőt,

2021. Június 11. 18:01, péntek | Belföld

Elkezdődött a 12-15 évesek oltásának regisztrációja

Elkezdődött a 12-15 évesek oltásának regisztrációja, a gyerek adataival a szülő regisztrálhat a vakcinainfo.gov.hu honlapon, majd néhány napos átfutás után, online lehet időpontot foglalni a nekik adható Pfizer-vakcinára

2021. Június 11. 16:03, péntek | Belföld

Kitüntették a legbecsületesebb 10 évest

A 10 éves fiú mindenkinek követendő példát mutatott.