Városlista
2019. október 23, szerda - Gyöngyi

Hírek

2019. Július 24. 13:40, szerda | Belföld

Hat holttestet találtak a Dunában

Hat holttestet találtak a Dunában

Május 29-e óta hat olyan ember földi maradványai kerültek elő a Dunából, amelyek közül egyik sem köthető a dunai hajóbalesethez.

Ötöt már azonosítottak közülük, egyet éppen most azonosítanak. Az Origo információi szerint egyik ember sem lett bűncselekmény áldozata.

Rendszeresen találnak holttesteket a folyó különböző szakaszain, mert sok embert elragad a Duna minden évben.

Vannak köztük olyanok, akik baleset áldozata, és olyanok is, akik öngyilkosok lesznek.

Május végén a dunai hajóbaleset áldozatai után kutattak, eközben kerültek elő hat olyan ember földi maradványai, akik nem köthetőek a Hableány katasztrófájához.

A dél-korai turistákat és idegenvezetőiket szállító turistahajó, a kétfős magyar személyzettel, május 29-én 21.05-kor, mindössze 7 másodperc alatt süllyedt a Duna mélyére, miután a hatalmas szállodahajó, a Viking Sigyn gyakorlatilag elgázolta a kis hajót.

Hét ember megmenekült, hétnek a holttestét még a tragédia éjjelén megtalálták, a 35 utasból 27 halálos áldozatnak lett meg a holtteste, de egy dél-koreai utasról még mindig nem tudni semmit. Információink szerint őt még keresik a Dunában.

"A május 29-e óta megtalált hat holttestből ötöt már azonosítottak, egy azonosítása még folyamatban van" - árulta el Csécsi Soma alezredes, a BRFK szóvivője az Origónak, aki külön kihangsúlyozta, hogy egyik sem ez a dél-koreai utas.

Emellett azt is hozzátette, hogy Budapesten nem találtak holttestet, mindegyikre a fővárostól délre bukkantak rá és egyiknél sem merült fel az idegenkezűség gyanúja, vagyis egyik ember sem lett bűncselekmény áldozata.

Forrás: origo.hu

Fotó: Polyák Attila - Origo

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 23. 11:50, szerda | Belföld

A balatoni vízeresztéssel egyidőben hajók kelnek át a Sió-csatornán

Két évig közlekedési zárlat lesz a vízszintszabályozó műtárgyak átépítése miatt.

2019. Október 23. 09:57, szerda | Belföld

Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

Katonai tiszteletadással, Kövér László, az Országgyűlés elnöke jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján szerda reggel a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.

2019. Október 23. 05:00, szerda | Belföld

Több helyen még mindig egészségtelen a levegő

Nyíregyházán és Szegeden továbbra is egészségtelen a levegő a magas szállópor-tartalom miatt - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ kedden a Facebook-oldalán.

2019. Október 23. 05:00, szerda | Belföld

Több mint 2 fokkal dőlt meg a napi melegrekord

Több mint 2 fokkal dőlt meg a melegrekord kedden - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.