Városlista
2020. június 3, szerda - Klotild

Hírek

2019. Július 24. 13:40, szerda | Belföld

Hat holttestet találtak a Dunában

Hat holttestet találtak a Dunában

Május 29-e óta hat olyan ember földi maradványai kerültek elő a Dunából, amelyek közül egyik sem köthető a dunai hajóbalesethez.

Ötöt már azonosítottak közülük, egyet éppen most azonosítanak. Az Origo információi szerint egyik ember sem lett bűncselekmény áldozata.

Rendszeresen találnak holttesteket a folyó különböző szakaszain, mert sok embert elragad a Duna minden évben.

Vannak köztük olyanok, akik baleset áldozata, és olyanok is, akik öngyilkosok lesznek.

Május végén a dunai hajóbaleset áldozatai után kutattak, eközben kerültek elő hat olyan ember földi maradványai, akik nem köthetőek a Hableány katasztrófájához.

A dél-korai turistákat és idegenvezetőiket szállító turistahajó, a kétfős magyar személyzettel, május 29-én 21.05-kor, mindössze 7 másodperc alatt süllyedt a Duna mélyére, miután a hatalmas szállodahajó, a Viking Sigyn gyakorlatilag elgázolta a kis hajót.

Hét ember megmenekült, hétnek a holttestét még a tragédia éjjelén megtalálták, a 35 utasból 27 halálos áldozatnak lett meg a holtteste, de egy dél-koreai utasról még mindig nem tudni semmit. Információink szerint őt még keresik a Dunában.

"A május 29-e óta megtalált hat holttestből ötöt már azonosítottak, egy azonosítása még folyamatban van" - árulta el Csécsi Soma alezredes, a BRFK szóvivője az Origónak, aki külön kihangsúlyozta, hogy egyik sem ez a dél-koreai utas.

Emellett azt is hozzátette, hogy Budapesten nem találtak holttestet, mindegyikre a fővárostól délre bukkantak rá és egyiknél sem merült fel az idegenkezűség gyanúja, vagyis egyik ember sem lett bűncselekmény áldozata.

Forrás: origo.hu

Fotó: Polyák Attila - Origo

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 03. 11:04, szerda | Belföld

Halőrt dobott a hideg tóba

Garázdaság miatt emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészség egy férfival szemben.

2020. Június 03. 10:01, szerda | Belföld

Online térben népszerűsíti a tejfogyasztást a Tej Terméktanács

Idén rendhagyó módon, a koronavírus-járvány miatt a digitális térben rendezi meg a Tej Terméktanács hagyományos, tej világnapi, fogyasztást ösztönző programját - közölte a terméktanács az MTI-vel.

2020. Június 03. 08:40, szerda | Belföld

1207-re csökkent az aktív fertőzöttek száma, elhunyt 2 beteg

3931-re nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, és elhunyt 2 idős, krónikus beteg – tette közzé a legfrissebb adatokat szerdán a koronavirus.gov.hu oldal.

2020. Június 03. 07:16, szerda | Belföld

A veszélyhelyzet megszüntetéséről kezdődik vita az Országgyűlésben

A koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet megszüntetéséről kezdenek tárgyalni szerdán az Országgyűlésben.