Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Március 23. 12:03, hétfő | Belföld

Hat újabb gazdaságvédelmi intézkedést jelentett be Orbán Viktor miniszterelnök

Hat újabb gazdaságvédelmi intézkedést jelentett be Orbán Viktor miniszterelnök

Újabb online sajtótájékoztatót tartott hétfőn 11 órától az operatív törzs a fővárosban. A tájékoztatón részt vett Orbán Viktor miniszterelnök is.

A sajtótájékoztatón a kormányfő az első gazdasági akcióterv után újabb hat gazdaságvédelmi intézkedést jelentett be.

A taxisok után további kisvállalkozók kapnak adómentességet. A kata adózók – 81480 kisvállalkozó – kap adómentességet átmenetileg.
Emellett a március elseje előtt keletkezett kata adótartozásokat a veszélyhelyzet után kell az érintetteteknek kiegyenlíteni.

Tovább mentességet kapnak a médiaszolgáltatók a kieső reklámbevételek miatt, felfüggesztik a kilakoltatásokat és lefoglalásokat, valamint az adóvégrehajtásokat is. Ezeken szintén a veszélyhelyzet után kell majd befizetni.

A rendkívüli jogrend idején a gyes-es, gyed-es lévő édesanyák státuszát rögzítik, így az ellátást azok is kapják, akiknek ebben az időszakban járna le az ellátás – jelentett be a kormányfő.

„Nehéz előtt állunk, ami mindenkitől személyes erőfeszítéseket kíván. Emberi életeket menthetünk meg, minél többen teszünk erőfeszítéseket, annál több életet menthetünk meg. Az összefogás ideje érkezett el a széthúzás és viták helyett. Erre kérem képviselőtársaimat is a parlamentben” – emelte ki Orbán Viktor.

Újabb védőfelszerelések érkeznek

A miniszterelnök kitér arra is, hogy már tizenként napja hirdette ki a kormány a veszélyhelyzetet és rendkívüli jogrendet.

Jelenleg a vírus terjedésének második szakaszában vagyunk, de gyorsuló lépéseket teszünk a tömeges fertőzések felé – mondta.

A ténylegesen megfertőzöttek a száma lényegesen nagyobb, mint a 167 igazoltan fertőzött.

Az igazoltan betegek közül 108 hordozó van, akik nem mutatnak tüneteket, nem betegek. 27-en viszont tüneteket mutatnak, betegek. 9-en pedig nagyon beteg, kórházi, intenzív ellátásra szorulnak. Meggyógyulhatnak, de komoly veszélyben vannak – fűzte hozzá a kormányfő.

Hét halálos áldozatot is követelt a koronavírus, akik közül öten szív-, érrendszeri és cukorbetegségben szenvedtek, mellettük pedig vastagbél, illetve daganatos fertőzöttek is voltak. Az elhunytak átlagéletkora pedig 69 év volt.

Orbán Viktor kiemelte: a védekezésben 1 millió 500 ezer darab védőmaszk áll rendelkezésre, de héten már 80 ezerre nő a magyar gyártói napi kapacitás, emellett 20 millió pár védőkesztyű, 170 ezer védőruha és 2560 darab lélegeztető áll rendelkezésre.

Emellett azonban újabb és újabb szállítmányok érkeznek védőfelszerelésekből Magyarországra.

Forrás: hirado.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő