Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Február 15. 13:28, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Hatalmas az érdeklődés a SZÉP kártya iránt

Hatalmas az érdeklődés a SZÉP kártya iránt

A K&H Bank, az MKB Bank és az OTP Bank február eleji legfrissebb adatközlése szerint mintegy 120 ezer munkavállaló igényelt SZÉP Kártyát.

A kibocsátók országszerte már több mint 9400 szállásadó- és vendéglátóhellyel kötöttek szerződést az elfogadásról.

Az elektronikus kártya népszerűségét alátámasztja a Nemzeti Üdülési Szolgálat és a három pénzintézet által rendelt friss piackutatás is, melynek eredményei szerint a megkérdezett munkavállalók háromnegyede szívesen élne az új cafeteria rendszer által nyújtott előnyökkel, és igényelne SZÉP Kártyát munkáltatójánál.

A megkérdezettek szinte mindegyike, pontosabban 95 százalékuk hallott már a cafeteria rendszer változásáról. A Széchenyi Pihenőkártyával, azaz a SZÉP Kártyával kapcsolatos alapvető tudnivalókat a megkérdezett alkalmazottak mintegy fele ismerte, az említett felhasználási területek között a meleg étkezés, a rekreáció és a turisztikai szolgáltatások szinte azonos arányban fordultak elő. A SZÉP Kártya használata minden bizonnyal nem okoz majd nehézséget, hiszen a felmérés azt is kimutatta, hogy a megkérdezettek döntő többsége rendelkezik már bankkártyával, amelyet nem csak készpénzfelvételre, hanem vásárlásra is használ.

A kártyát igénylő munkavállalók száma február elejére már a 120 ezer főt is elérte. Őket a kutatási eredmények szerint elsősorban a biztonságos és egyszerű használat, a letilthatóság és a kényelmi szempontok győzték meg. A legfontosabb termékelőnyök között említették, hogy kártyával a vásárlások során nem kell túlkölteni. Az internetes fizetés lehetőségét (főleg a fiatal hölgyek) és azt, hogy az eddigi különböző fajta utalványok helyett elég egy kártyát maguknál tartaniuk, szintén fontosnak tartották a válaszadók.

A kutatás célja az volt, hogy megvizsgálja, mennyire tájékozott a lakosság a cafeteria rendszer változásaival kapcsolatban, a felmérést a városban élő 30 és 50 év közötti munkavállalók körében végezték.A SZÉP Kártya bevezetésével tehát mindenki jól jár: a munkavállalók praktikus fizetőeszközhöz jutottak, a munkáltatók megszabadultak az adminisztráció egy részétől, az elfogadóhelyek pedig gyorsabban jutnak hozzá a pénzükhöz, miközben a korábbiaknál jóval kisebb forgalom-arányos jutalékot fizetnek a kibocsájtó bankok számára. A rendszer további előnye lehet, hogy a lakossági vásárlások során csökken a készpénzhasználat aránya az olcsóbb és kényelmesebb kártyás fizetés javára. Összességében – a Magyar Nemzeti Bank korábbi számításai szerint – évi százmilliárd forintot is meg lehetne takarítani, ha a kártyás fizetésekben elérnénk az átlagos európai szintet.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére