Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2018. December 27. 19:04, csütörtök | Külföld

Hatalmas házibulivá alakul át Bécs

Hatalmas házibulivá alakul át Bécs

Évente csaknem 700 ezer látogatót csábít az osztrák fővárosba a Szilveszteri ösvény, a Silvesterpfad. Ilyenkor Bécs egy hatalmas házibulivá alakul át.

A bécsi Szilveszteri ösvény - Silvesterpfad- sokéves hagyománnyal rendelkezik, hiszen immáron 29 éve ez az osztrák főváros legnagyobb szabadtéri házibulija. Az egyedülálló utcabál idén már tizennégy helyszínen várja a bulizni vágyókat. A bécsi programok ezúttal is délután 2-től hajnali 2-ig tartanak és a gyerekektől kezdve a rockereken keresztül egészen az első bálozókig mindenki megtalálja majd amit keres: idén is lesz osztrák pop, soul, jazz, funk és elektro, de aki keringővel köszöntené az új évet, az is jó helyen jár Bécsben.

A Silvesterpfad legújabb attrakciója a „Szerencse utcája” a Teinfaltstraßén, ahol egy kis varázslattal, kártyavetéssel és a csillagok állásából jósolják meg, hogy kinek milyen lesz a 2019-es éve.

A szilveszteri buli legfőbb helyszíne továbbra is a Városháza előtti tér, a Rathausplatz lesz, ahol 14 órától az elmúlt ötven év legnagyobb slágereire táncolhatjuk át magunkat az új évbe. Éjfélkor pedig százezrek perdülhetnek táncra a Kék Duna keringő dallamaira, miközben egy óriási tűzijátékkal köszöntik az új esztendőt.

A gyermekeket idén is a Freyungnál várják kicsiknek szóló szilveszteri programokkal, a Graben pedig – mint minden évben – idén is a világ legnagyobb báltermévé alakul, ahol az elsőbálozók ingyenes táncórákat vehetnek, mielőtt belevetik magukat a szabadtéri báli forgatagba. A Stephansplatzon ugyancsak a keringő és a tánczene kapja a főszerepet. Az Am Hofon R&B és funk uralja majd a színpadot, a Löwelstraßén a soul és a house dominál, az osztrák parlament épületénél pedig az elmúlt évtizedek pop- és disco-slágereiből szemezgetnek majd a DJ-k.

A silvesterpfad.at oldalon megtalálható a részletes program és minden fontos tudnivaló.

Forrás: turizmus.com

Fotó: Stadtwienmarketing/Sebastian Toth

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése