Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Január 23. 07:15, kedd | Külföld

Hatalmas hóvihar van Japánban, járatokat töröltek

Hatalmas hóvihar  van Japánban, járatokat töröltek

Felfüggesztettek 278 járatot Japán főbb légitársaságai. A Japán Meteorológiai Ügynökség (JMA) a legmagasabb fokú riasztást adta ki csaknem az egész fővárosi régióra.

A JMA utoljára négy évvel ezelőtt adták ki a legmagasabb fokú riasztást. A Japánt 2014 februárjában sújtó hóviharban hat ember vesztette életét, több mint ezren megsérültek.

A JMA előrejelzése szerint a hótakaró akár a félméteres vastagságot is elérheti a Honsú szigetén található Tóhoku északkeleti régióban, míg az ország nyugati és déli részén húsz centiméter vastag hó várható.

A legmagasabb fokú riasztás és a további sűrű havazásokra vonatkozó előrejelzések miatt 278 járatot függesztettek fel a Haneda és Narita tokiói nemzetközi repülőtereken.

Az NHK japán állami műsorszolgáltató szerint a Tokió és Jamanasi, Csiba, Tocsigi, Nagano és Sizuoka prefektúrák között közlekedő több mint száz vonatjáratot függesztettek fel. Az NHK korábbi beszámolója alapján az elmúlt évek egyik legsúlyosabb hóviharának következtében több tucatnyian sérültek meg és több száz közlekedési balesetet jelentettek Tokióban és környékén.

Forrás: MTI/AP/Kyodo News/Takekuma Szuo; origo.hu

Fotó: illusztráció

Címkék: hóvihar, japán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt