Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. November 29. 08:45, szerda | Külföld

Hatalmas Michelangelo kiállítás nyílt New Yorkban

Hatalmas Michelangelo kiállítás nyílt New Yorkban

Eddig soha nem lehetett annyi Michelangelo-alkotást látni egy helyen, mint amennyit most a Metropolitan Múzeumban kiállítottak. 2018. február 12-ig várjak az érdeklődőket.

Az érdeklődők megtekinthetik Michelangelo 133 rajzát, három márványszobrát, a korai festményeit és egy kápolna boltozatának famodelljét. Az alkotásokat korábban soha nem állították ki együtt. A Metropolitan Múzeum ötven európai és amerikai gyűjtőtől kölcsönözte a műveket, amelyek közül néhányat a legjobbak között tartanak számon.

„Ez a több mint 200 művet tartalmazó válogatás megmutatja, hogy Michelangelo műveinek ma is megkapó ereje van. Ötszáz év sem volt elég, hogy ez az erő halványodjon.” – jelentette be Dr. Carmen Bambach, a kiállítás kurátora. A kiállítás magában foglal egy másik tárlatot is, ahol Michalengelo mestereinek és tanítványainak az alkotásai láthatók, illetve azoké a művészeké, akikre hatott, vagy akikkel együtt dolgozott.

Michelangelo-rajz, ami látható a Metropolitan Múzeumban.

Forrás: turizmus.com

Főkép: michelangelo.net

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.