Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Február 06. 09:53, csütörtök | Sport

Hatalmas összeggel zárhat Dzsudzsák Balázs

Hatalmas összeggel zárhat Dzsudzsák Balázs

Dzsudzsák Balázs szerződését felbontotta az egyesült arab emírségekbeli al-Ittihad Kalba. A 108-szoros magyar válogatott futballistának, a nemzeti együttes csapatkapitányának nyárig érvényes megállapodása volt a csapattal.

A Blikk információi szerint éves szinten 2,2 millió eurót (739 millió forintot) keresett.

Mivel egyoldalú szerződésbontás történt, az abból hátralévő időre (május végéig) járó fizetésére a középpályás joggal tarthat igényt. A Blikk szerint az arab klub végkielégítésként 900 ezer eurót (302 millió Ft-ot) lesz kénytelen átutalni a focistának, amennyiben persze a két fél nem állapodik meg máshogyan. Erre kevés esély mutatkozik, hiszen a játékost teljesen váratlanul küldték el.

A 33 éves labdarúgó egyelőre még nem tudja, hogy miért nem számítanak rá többet a csapatnál. Jelenleg nem is a folytatáson, hanem azon gondolkodik, hogy mi lehetett a döntés oka.

"Az egyik helyi televíziócsatornán Mohammed Obaid al-Jammahi, a klub egyik elnökségi tagja arról beszélt, hogy Dzsudzsák Balázs teljesítménye nem ütötte meg az elvárt szintet, és azt látták rajta, hogy nem is törekszik rá, hogy kihozza magából a maximumot. Csakhogy az al-Ittihad Kalbában éppen a szélső volt az, aki a legtöbbször került helyzetbe, és a bajnokság egyik legjobb szabadrúgáslövőjének számított. Ez alighanem mondvacsinált indok, a valóságban arról van szó, hogy a keret kialakításáért felelős, teljhatalmú vezető meglehetősen jó kapcsolatot ápol egy brazil játékosügynökkel, ezért érkezett a közelmúltban két brazil labdarúgó a csapathoz, és vélhetően a napokban is bejelentenek egyet. Az uruguayi vezetőedző nem bánja, ha dél-amerikai játékosok érkeznek a csapathoz, akiknek viszont helyet kellett csinálni. Ennek esett áldozatául Balázs" - mondta el a véleményét korábban egy szakíró.

Forrás: origo.hu

Fotó: MTI/ Czagány Balázs

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok