Városlista
2020. február 28, péntek - Elemér

Hírek

2020. Február 06. 09:53, csütörtök | Sport

Hatalmas összeggel zárhat Dzsudzsák Balázs

Hatalmas összeggel zárhat Dzsudzsák Balázs

Dzsudzsák Balázs szerződését felbontotta az egyesült arab emírségekbeli al-Ittihad Kalba. A 108-szoros magyar válogatott futballistának, a nemzeti együttes csapatkapitányának nyárig érvényes megállapodása volt a csapattal.

A Blikk információi szerint éves szinten 2,2 millió eurót (739 millió forintot) keresett.

Mivel egyoldalú szerződésbontás történt, az abból hátralévő időre (május végéig) járó fizetésére a középpályás joggal tarthat igényt. A Blikk szerint az arab klub végkielégítésként 900 ezer eurót (302 millió Ft-ot) lesz kénytelen átutalni a focistának, amennyiben persze a két fél nem állapodik meg máshogyan. Erre kevés esély mutatkozik, hiszen a játékost teljesen váratlanul küldték el.

A 33 éves labdarúgó egyelőre még nem tudja, hogy miért nem számítanak rá többet a csapatnál. Jelenleg nem is a folytatáson, hanem azon gondolkodik, hogy mi lehetett a döntés oka.

"Az egyik helyi televíziócsatornán Mohammed Obaid al-Jammahi, a klub egyik elnökségi tagja arról beszélt, hogy Dzsudzsák Balázs teljesítménye nem ütötte meg az elvárt szintet, és azt látták rajta, hogy nem is törekszik rá, hogy kihozza magából a maximumot. Csakhogy az al-Ittihad Kalbában éppen a szélső volt az, aki a legtöbbször került helyzetbe, és a bajnokság egyik legjobb szabadrúgáslövőjének számított. Ez alighanem mondvacsinált indok, a valóságban arról van szó, hogy a keret kialakításáért felelős, teljhatalmú vezető meglehetősen jó kapcsolatot ápol egy brazil játékosügynökkel, ezért érkezett a közelmúltban két brazil labdarúgó a csapathoz, és vélhetően a napokban is bejelentenek egyet. Az uruguayi vezetőedző nem bánja, ha dél-amerikai játékosok érkeznek a csapathoz, akiknek viszont helyet kellett csinálni. Ennek esett áldozatául Balázs" - mondta el a véleményét korábban egy szakíró.

Forrás: origo.hu

Fotó: MTI/ Czagány Balázs

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 27. 07:29, csütörtök | Sport

Szabó Krisztián: Rengeteg a teendő, ami kifizetődni látszik

Elkezdődött a kemény munka, érkeznek a jó hírek, alakul a háromszoros bajnok Csomós Miklós- Nagy Attila páros éve. Csapatvezetőjükkel, Szabó Krisztiánnal beszélgettünk.

2020. Február 27. 07:04, csütörtök | Sport

Visszavonult Marija Sarapova volt világelső teniszező

Visszavonult Marija Sarapova ötszörös Grand Slam-tornagyőztes, korábbi világelső teniszező.

2020. Február 25. 11:57, kedd | Sport

Elmarad Sopron Euroliga meccse a koronavírus miatt!

Az észak-olaszországi koronavírus-járvány miatt a semleges helyszínre, Ljubljanába sem utazik el a Sopron Basket női kosárlabdacsapata az olasz Schio elleni Euroliga-mérkőzésre.

2020. Február 24. 18:20, hétfő | Sport

Babos Tímea a nyitókörben esett ki a tenisztornán

A szerencsés vesztesként főtáblára került Babos Tímea kikapott az első fordulóban a 2,9 millió dollár (900 millió forint) összdíjazású dohai keménypályás Dohai tenisztornán.