Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Január 27. 15:10, hétfő | Külföld

Hatalmas tűz Nagysurányban, több mint 80 tűzoltó ment a helyszínre

Hatalmas tűz Nagysurányban, több mint 80 tűzoltó ment a helyszínre

A Szlovák Országos Tűzoltóparancsnokság hétfő délelőtt számolt be arról, hogy már több mint 5 órája küzdenek tűzoltóik a nagysurányi (Érsekújvári járás) gyártócsarnokban és autószervizben pusztító hatalmas lángokkal.

Egy órával későbbpedig közölték, hogy sikerült lokalizálni a tüzet - olvasható a parameter.sk tudósításában.

A HaZZ első hivatalos közlése szerint 57 hivatásos és 27 önkéntes tűzoltó van a helyszínen, és igyekeznek ellenőrzésük alá vonni a tüzet a körülbelől 100x200 méteres raktárban. Ez délben sikerült.

Ugyancsak a helyszínre érkeztek a belügyminisztérium nyitrai laboratóriumának munkatársai, akik a levegőből folyamatosan mintát vesznek, hogy megállapítsák a légszennyezettséget.

A tűzoltók a közelben felállítottak egy állomást, ahonnan ingázva hordják a vizet a hatalmas tűz oltásához.

Mint később kiderült hajnali öt óra körül ütött ki a tűz a nagysurányi gyártócsarnokban. Az egykori Elitex gyár területéről van szó, ahol az 5-ös számú csarnokban keletkezett a tűz - ezt már a szlovák rendőrség közölte a Facebok-oldalán.

Az egyes helyiségekben, ahová rohamosan terjedt szét a tűz, többek között egy autószervíz is üzemel, a raktárakban pedig nagy mennyiségű gumiabroncs és polisztirolt is tároltak.

A tűzesetben nem sérült meg senki, és a közúti forgalmat sem akadályozza.

Forrás: origo.hu

Kép: Polícia SR

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).