Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. December 27. 14:45, hétfő | Sport
Forrás: NSO

Hatalmas bravúr: Volán-diadal Villachban!

Hatalmas bravúr: Volán-diadal Villachban!

Az osztrák jégkorongbajnokság (EBEL) 30. fordulójában a Sapa Fehérvár AV 19 hatalmas bravúrt végrehajtva 3–2-re győzött Villachban. A magyar bajnok 2007 decembere óta nem győzött idegenben az VSV ellen.

Nem várt könnyű feladat a Sapa Fehérvár AV 19 jégkorongcsapatára, Palkovicsék ugyanis Villachba látogattak, ahol az eddigi EBEL-szereplés alatt 11 mérkőzésből 10-et elvesztettek, s egyetlen győzelmüket 2007. december 2-án ünnepelték.

A Vienna Capitals elleni idegenbeli győzelem viszont reménykedésre adhatott okot. Kevin Primeau ugyanazokra a játékosokra számíthatott, mint Bécsben, vagyis a szlovén Ales Kranjc és Holéczy Roger továbbra sem léphetett jégre, Hegyi Ádám és Fodor Szabolcs pedig a Dab.Docler elleni Mol Liga-negyeddöntőben szerepelt a farmcsapatban.

Remekül kezdődött a mérkőzés a Volán szempontjából, a találkozó 11. percében Kovács Csaba passzát követően Eric Johansson emberhátrányból talált be a Villach kapujába. Három perc sem telt el a vezetés megszerzése után, amikor már kettő gól volt a magyar csapat előnye, ezúttal Mihály Árpád volt eredményes.

A második harmadban a Villach mindent megtett az egyenlítésért, még két perc sem telt el a játékrészből, amikor szépíteni tudott, de a második gól megszerzése már nem sikerült.

A harmadik húsz perc során Fekete Dániel lövése megpattant egy osztrák védőn, s a korong a kapuban kötött ki, így 3–1-es Volán-vezetésnél már nagy esély volt a győzelem megszerzésére.

A magyar csapat remekül védekezett, és bár egy emberelőnyös találattal sikerült ismét egy gólra felzárkózni a hazai alakulatnak, a Fehérvár kihúzta az utolsó pár percet, és 3–2-es győzelmet aratott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!