Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. Július 08. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Oxygen Media

Határozat született az árvízi károk hatásainak mérsékléséről

Határozat született az árvízi károk hatásainak mérsékléséről

A Győr-Moson-Sopron megyei Agrárkamara július 5-ei elnökségi ülésén határozatot hozott az árvíz és belvíz károk megyei hatásainak mérsékléséről, valamint a

A Győr-Moson-Sopron Megyei Agrárkamara javasolja a Magyar Agrárkamarának, és rajta keresztül a Kormánynak, hogy kialakult kedvezőtlen állapotot kezelje és a károkat mielőbb enyhítse.

A belvizes területeken a hozamok csökkenése és a minőségi problémák miatti árbevétel kiesés, nehéz pénzügyi helyzetet okozott a megyei gazdáknak. A gazdálkodók megsegítésére, a forgóeszköz hitelek és beruházási hitelek átütemezésére, valamint a területalapú támogatások kifizetésének előre hozására lenne szükség. Emellett meg kellene kezdeni a vis major" igazolások kiadását, hogy a kárt szenvedett gazdákat legalább a kötbérfizetési-, illetve a fedezetvásárlási kötelezettség ne terhelje. Az Agrárkamara indokoltnak tartja egy önkéntes, nonprofit biztosítási rendszer kiépítését, vagy a meglévők felkarolását annak érdekében, hogy a későbbiekben a bajba jutottakon kellő hatékonysággal lehessen segíteni.

A gazdák beszámolója szerint a többször előfordul, hogy a gazdák jóhiszeműen értékesítik terményeiket, a kereskedő pedig kibújik az fa fizetési kötelezettség alól, és így az fa fizetési kötelezettséget a termelőn kívánják számon kérni. A Kamara olyan intézkedések meghozatalára tart igényt, amelyek nem a túlélésükért küzdő gazdák terheit növelik.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.