Városlista
2022. augusztus 14, vasárnap - Marcell

Hírek

2017. Július 28. 19:07, péntek | Külföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Hatmillió dollár értékű gyémántot nyelt le egy rabló

Hatmillió dollár értékű gyémántot nyelt le egy rabló

Kilenc darab hatmillió dollár összértékű gyémántot nyelhetett le egy férfi a rendőrség gyanúja szerint, amikor megpróbált kirabolni egy hongkongi ékszerboltot - jelentette a helyi média.

A rablást Hongkong forgalmas központjában akarták elkövetni csütörtök délután, amikor az ékszerbolt személyzete ebédelni ment, és csak egyetlen alkalmazott volt az üzletben.

Ő nyitott ajtót a férfinak, aki gyémántot akart vásárolni. A rabló leütötte az alkalmazottat, és megpróbálta kinyitni a széfet, ám a biztonsági rendszer azonnal működésbe lépett. A tulajdonos azonnal hívta a rendőrséget, amely pillanatok alatt a helyszínre érkezett.

Az alkalmazottat eszméletlenül találták a padlón, a gyanúsítottat pedig a raktárban elbújva.

A férfinél találtak nyolc darab 5,4 millió amerikai dollár értékű gyémántot, és feltételezik, hogy kilenc másikat lenyelt. A gyanúsította egy közeli kórházba szállították.

A nyomozók azt már kiderítették, hogy a férfi jordániai útlevéllel érkezett Hongkongba, és a nap folyamán már megfordult az üzletben, valószínűleg terepszemlét tartott.

Címkék: gyémánt, Hongkong, rabló

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 14. 06:00, vasárnap | Külföld

Poliovírust találtak New York szennyvízében

A járványos gyermekbénulásért felelős poliovírust találtak New York szennyvízében, különösen az oltatlanok vannak veszélyben - közölték a városi és állami hatóságok pénteken.

2022. Augusztus 13. 18:08, szombat | Külföld

Enyhíti a korlátozásokat az amerikai járványügyi központ a tanév kezdetén

Az Egyesült Államokban a diákoknak nem lesz kötelező karantén a hamarosan kezdődő tanévben, akkor sem, ha koronavírussal fertőzött személlyel voltak kapcsolatban

2022. Augusztus 13. 13:08, szombat | Külföld

Amerikai-kínai csúcstalálkozót tarthatnak novemberben

Az amerikai és a kínai elnök novemberben személyesen találkozhat, első alkalommal Joe Biden hivatalba lépése óta, a G20-csoport indonéziai csúcstalálkozója keretében - értesült a The Wall Street Journal amerikai lap.

2022. Augusztus 13. 12:09, szombat | Külföld

Újabb delfintámadás érte a fürdőzőket Japánban

Újabb delfintámadás ért két fürdőzőt egy japán strandon, egyiküket kórházba kellett szállítani - írta a BBC hírportálja.