Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Február 07. 07:00, csütörtök | Helyi

Hatósági kéz alá kerülhet a Tesco

Hatósági kéz alá kerülhet a Tesco

A megyei kormányhivatal ellenőrei jelentek meg szerdán a Tesco áruházlánc győri irodaközpontjában, hogy helyszíni szemlét tartsanak a társadalombiztosítási kifizetőhelyként működő vállalatnál – értesült a Magyar Nemzet. Vizsgálat

A csütörtöki lapszámban azt írták, a hatóság emberei arra voltak kíváncsiak, hogy a kedden bejelentett sztrájk miatt valóban leállt-e a foglalkoztatással kapcsolatos társadalom- és egészségbiztosítási feladatok ellátása. A Magyar Nemzet információi szerint a hivatal illetékesei a szemlén kívül nem végeztek egyéb ellenőrzést, nem kértek dokumentumokat.

Ám mivel jogszabály határozza meg a biztosítottakkal kapcsolatos kötelezettségeket, és a megyei szerv köteles jelentést tenni a fővárosi kormányhivatalnak, elképzelhető, hogy miután az ellenőrök meggyőződtek a tevékenység szüneteléséről, vizsgálat indul az áruházláncnál annak feltárására, hogy megfelel-e a kifizetőhely a törvényes működés előírásainak – írta a lap.

Ezt az indokolhatja, hogy a győriek sztrájkja miatt egyebek mellett bevallások és kötelező adatszolgáltatások maradhatnak el a Tescónál – tették hozzá. A győri bérszámfejtők, akik kivétel nélkül csatlakoztak az egységes tiltakozáshoz, szerdán a teljes munkaidejük alatt folytatták a törvényes munkabeszüntetést, amelyhez több támogató üzenetet is kaptak kollégáiktól.

A Magyar Nemzettel a sztrájkbizottság azt közölte: addig tart a sztrájk, amíg a munkaadó nem teljesíti a követeléseiket. A lap úgy értesült, hogy a multicég hétfőre kezdeményezett újabb megbeszélést. Közben az áruházlánc 17,5 ezer munkavállalója szerdán, egy nappal a menetrend szerinti folyósítás előtt kézhez kapta a januári bérét. Ehhez a győri bérszámfejtők helyett egy külsős csapatot mozgósítottak – írta a Magyar Nemzet.

A vállalat a lap megkeresésére úgy fogalmazott: határozott szándéka, hogy támogassa a változásban érintett munkatársakat, ezért a győri bérszámfejtőknek a törvényi előírások teljesítésén felül további jelentős pénzügyi juttatási csomagot ajánlott fel. Csalódottak, hogy ennek ellenére a sztrájkbizottság a sztrájk mellett döntött, ugyanakkor tiszteletben tartják ezt a jogát – hangsúlyozták.

A Tesco kiemelte, hogy tisztában van a különleges körülményekkel, amelyekkel a bérszámfejtési feladatok áthelyezése jár Győrből Budapestre – olvasható a Magyar Nemzetben.

Forráss: hirado.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.