Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Április 20. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti

Hátrányos helyzetű diákokat támogató programot indít az OH

Hátrányos helyzetű diákokat támogató programot indít az OH

A befogadó nevelést és a hátrányos helyzetű tanulókat támogatja az Oktatási Hivatal (OH) Esélyteremtés a köznevelésben című új programja - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel, a projekt nyitórendezvénye után.

A közlemény szerint a 2020-ig tartó, 4,29 milliárd forintos európai uniós támogatásból megvalósuló program célja az iskolai lemorzsolódás csökkentése, a befogadó nevelés támogatása, valamint a hátrányos helyzetű tanulók oktatási és munkaerőpiaci esélyeinek növelése.

Az OH segíti a projektbe bevont 150 intézmény szakmai munkáját, a tanulók továbbtanulási esélyeinek elősegítésére pedig intézményi együttműködést alakít ki a tanodákkal, a kollégiumokkal, a roma szakkollégiumokkal, a középfokú iskolákkal és az egyetemekkel. A hivatal feladata továbbá a meglévő jó gyakorlatok, módszerek széleskörű megismertetése és bevezetésük támogatása, továbbá a mérés-értékelési módszerek fejlesztése is - írták.

Hozzátették, a projekt elősegíti egyéb iskolarendszeren kívüli, a hátrányok leküzdését segítő intézkedések - például a Tanoda, a Második esély és a Roma lányok korai iskolaelhagyásának megelőzése című programok - összehangolását, eredményességét és nyomon követését is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.