Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2013. Október 17. 13:11, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Hátrányos helyzetűeknek rendeznek kiállításokat Győrben

Hátrányos helyzetűeknek rendeznek kiállításokat Győrben

Hátrányos helyzetűeknek rendeznek kiállításokat a jövőben a kisalföldi megyeszékhelyen; az első ilyen tárlat szerdán nyílt meg a másfélszáznál több megváltozott munkaképességű embert foglalkoztató győri Esély Közhasznú Nonprofit Kft. székhelyén.

Sok olyan ember dolgozik itt, akinek egészségi állapota vagy anyagi lehetőségei miatt nincsen módja kiállításokra járni, hozzájuk szeretnék ezzel elvinni a kultúra egy kis szeletét, hiszen "most a kiállítás ment el hozzájuk" - mondta a megnyitó után az MTI-nek Simon Róbert Balázs, a város egyik alpolgármestere.Hozzátette: kedves és érdekes ötlet, hogy az évtizedek óta fotózó Szűk Ödön képeiből válogatott ki 50-60 darabot a kiállítás, az élet sötétebb és napfényes oldalát bemutató képek mellett több felvétel épp a hátrányos helyzetűekkel, az elesettekkel foglalkozás témáját járja körül - tette hozzá.

"Amikor bemutatjuk városunkat, büszkén ejtünk szót Győr gazdasági, oktatási vagy éppen sportsikereiről, de elmondjuk azt is, hogy itt rendívül sokszínű és intenzív a kulturális élet, és talán itt az egyik legerősebb a szociális háló. Ez utóbbi téma pedig nem elsősorban pénz kérdése, hanem azé, hogy milyen szakemberek dolgoznak ezen a területen.Ezen a kiállításon pedig a kulturális és a szociális terület találkozik egymással" - jegyezte meg Simon Róbert Balázs. Hozzátette: a sorozat következő tárlatát az idősek elhelyezéséről gondoskodó győri hajléktalanszállón lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense

2024. Április 18. 08:14, csütörtök | Helyi

Sétával emlékeztek meg az áldozatokról

Sétával emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól a győri diákok.

2024. Április 18. 07:16, csütörtök | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizd most, be vagy-e jelentve!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mobilappjában, a NAV-Mobilban bárki néhány koppintással ellenőrizheti, hogy munkáltatója a szerződésüknek megfelelően bejelentette-e.

2024. Április 17. 09:14, szerda | Helyi

Nem kell maszkot hordani a győri kórházban

Enyhítenek a szabályokon.