Városlista
2020. szeptember 21, hétfő - Máté

Hírek

2013. Október 17. 13:11, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Hátrányos helyzetűeknek rendeznek kiállításokat Győrben

Hátrányos helyzetűeknek rendeznek kiállításokat Győrben

Hátrányos helyzetűeknek rendeznek kiállításokat a jövőben a kisalföldi megyeszékhelyen; az első ilyen tárlat szerdán nyílt meg a másfélszáznál több megváltozott munkaképességű embert foglalkoztató győri Esély Közhasznú Nonprofit Kft. székhelyén.

Sok olyan ember dolgozik itt, akinek egészségi állapota vagy anyagi lehetőségei miatt nincsen módja kiállításokra járni, hozzájuk szeretnék ezzel elvinni a kultúra egy kis szeletét, hiszen "most a kiállítás ment el hozzájuk" - mondta a megnyitó után az MTI-nek Simon Róbert Balázs, a város egyik alpolgármestere.Hozzátette: kedves és érdekes ötlet, hogy az évtizedek óta fotózó Szűk Ödön képeiből válogatott ki 50-60 darabot a kiállítás, az élet sötétebb és napfényes oldalát bemutató képek mellett több felvétel épp a hátrányos helyzetűekkel, az elesettekkel foglalkozás témáját járja körül - tette hozzá.

"Amikor bemutatjuk városunkat, büszkén ejtünk szót Győr gazdasági, oktatási vagy éppen sportsikereiről, de elmondjuk azt is, hogy itt rendívül sokszínű és intenzív a kulturális élet, és talán itt az egyik legerősebb a szociális háló. Ez utóbbi téma pedig nem elsősorban pénz kérdése, hanem azé, hogy milyen szakemberek dolgoznak ezen a területen.Ezen a kiállításon pedig a kulturális és a szociális terület találkozik egymással" - jegyezte meg Simon Róbert Balázs. Hozzátette: a sorozat következő tárlatát az idősek elhelyezéséről gondoskodó győri hajléktalanszállón lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 03. 14:03, csütörtök | Helyi

Merre tart 2020-ban a győri ingatlanpiac?

Győrben stagnálnak az ingatlanárak

2020. Július 27. 18:49, hétfő | Helyi

A Nemzeti Kutatási Felhő az amerikai egyetemek és IT óriások új, közös kezdeményezése

Új szintre lép a Felhő technológia felhasználása: számítástechnikai mamutcégek közös megállapodásra jutottak egyetemekkel.

2020. Július 27. 18:43, hétfő | Helyi

Mérföldkőhöz ért a Forrás –

Mérföldkőhöz ért a Forrás – Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése a Nyugat-Dunántúlon című, nagy népszerűségnek örvendő projektünk

2020. Július 17. 14:16, péntek | Helyi

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Forrás projekt - elkezdődtek a képzések...

2020. június végén elindultak az első képzések az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” című projektben.