Városlista
2023. szeptember 25, hétfő - Eufrozina

Hírek

2020. Január 08. 21:05, szerda | Bulvár

Háttérbe vonul a király pár

Háttérbe vonul a király pár

Sussex hercegi párja az Instagramon közölte, hogy visszalép a brit királyi család magas rangú tagjaként eddig ellátott szerepétől és ezentúl kevesebb szerepet vállalnak a brit királyi család tagjaiként.

Harry herceg és Meghan hercegnő az Instagramon jelentette be, hogy hosszas gondolkodás után úgy döntöttek, "progresszív, új szerepkörre" törekszenek a monarchia intézményrendszerén belül. Kevesebb feladatot vállalnak a brit királyi család tagjaként, és anyagilag is önálló életet akarnak élni, megosztva az Egyesült Királyság és Észak-Amerika között.

“After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution. We intend to step back as ‘senior’ members of the Royal Family and work to become financially independent, while continuing to fully support Her Majesty The Queen. It is with your encouragement, particularly over the last few years, that we feel prepared to make this adjustment. We now plan to balance our time between the United Kingdom and North America, continuing to honour our duty to The Queen, the Commonwealth, and our patronages. This geographic balance will enable us to raise our son with an appreciation for the royal tradition into which he was born, while also providing our family with the space to focus on the next chapter, including the launch of our new charitable entity. We look forward to sharing the full details of this exciting next step in due course, as we continue to collaborate with Her Majesty The Queen, The Prince of Wales, The Duke of Cambridge and all relevant parties. Until then, please accept our deepest thanks for your continued support. - The Duke and Duchess of Sussex" - írták az Instagramon.

Hozzátették, továbbra is együttműködnek a királynővel, és a királyi család összes tagjával. Harry és Meghan egyértelművé tette, hogy nem szakítja meg a kapcsolatot a királyi családdal, továbbra is teljes mértékben eleget tesznek az uralkodóval, a jórészt egykori brit gyarmatok alkotta Nemzetközösséggel és az általuk patronált társadalmi szervezetekkel szembeni kötelezettségeiknek. A kétlaki élettől azt várják, hogy fiuk, Archie egyszerre tudja megismerni a monarchia tradícióit, miközben sokkal nagyobb teret is kapnak a saját életükben.

Harry herceg és Meghan Markle 2018-ban házasodtak össze, fiuk, Archie tavaly született. Meghan hercegnő tavaly egy dokumentumfilmben beszélt róla, hogy nehezen viselik a brit bulvársajtó figyelmét. A királyi család eddig viszont csak pletykának minősítette azokat a híreszteléseket, amik arról szóltak, hogy a hercegi pár Kanadába költözne.

Forrás: origo.hu

Kép: fuhu.hu - MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 14. 09:13, csütörtök | Bulvár

Autóval átment egy földön fekvő férfin, majd elhajtott

A Debreceni Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja azt a férfit, aki áthajtott egy út szélén fekvő emberen, majd segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt.

2023. Szeptember 10. 17:28, vasárnap | Bulvár

Lezuhant egy repülőgép Magyarországon - Videó

Lezuhant az egyik, bemutatót tartó repülőgép a börgöndi repülőnapon vasárnap - közölte a székesfehérvári önkormányzat kommunikációs központja az MTI-vel.

2023. Szeptember 08. 07:45, péntek | Bulvár

Kiemelik a vízből a Balatonba zuhant rendőrségi helikoptert

2023. Szeptember 07. 17:25, csütörtök | Bulvár

A Balatonba zuhant egy rendőrségi helikopter - Videó

A Balatonba zuhant egy rendőrségi helikopter Balatonszéplak közelében csütörtök délután, a balesetnek nincs súlyos sérültje – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).