Városlista
2020. július 5, vasárnap - Sarolta, Emese

Hírek

2013. Február 12. 17:42, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Havazás - Készülnek a rendkívüli hóhelyzetre Vas megyében

Havazás - Készülnek a rendkívüli hóhelyzetre Vas megyében

A felkészülés jegyében kedden összeült a Vas megyei védelmi bizottság, miután az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára piros figyelmeztető előrejelzést adott ki a megyére hófúvás és újabb havazás miatt - közölte a Vas Megyei K

Balogh Nikoletta tájékoztatása szerint a katasztrófavédelem szakmai irányításával készenlétbe helyezik a polgári védelemi szervezeteket, valamint felkészülnek az Őrség Mentőcsoport esetleges bevetésére is. A hivatásos és önkormányzati tűzoltóságok felkészülnek arra, hogy több műszaki mentést kell majd végrehajtaniuk, és a veszélyesáru-szállítók figyelmét is felhívják arra, hogy lehetőség szerint korlátozzák fuvarozási tevékenységüket.

Horváth László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. igazgatója a védelmi bizottság ülésén elmondta: felkészültek a rendkívüli helyzetre, gépeik műszaki állapotát felülvizsgálták, saját és bérelt gépek segítségével folyamatosan végzik az utak takarítását. Ha a hó vastagsága vagy az erős szél azt szükségessé teszi, akkor az ország más területéről átcsoportosítással további gépjárműveket tudnak munkába állítani.

Dedics Zoltán rendőr ezredes, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója az ülésen elmondta: kedden kora délután megnyitották a szlovén határt, az eddig veszteglésre kényszerült tehergépjárművek szakaszosan hagyják el az országot.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 05. 14:38, vasárnap | Belföld

Veszélyesek lehetnek az autóban hagyott alkoholtartalmú kézfertőtlenítők

Veszélyesek lehetnek az autóban hagyott alkoholtartalmú kézfertőtlenítők - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára vasárnap.

2020. Július 05. 14:36, vasárnap | Belföld

Lezuhant egy vitorlázógép Miskolcon

Felszállás közben a földre zuhant egy vitorlázó repülőgép a miskolci repülőtéren vasárnap délelőtt - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.

2020. Július 04. 18:22, szombat | Belföld

Július közepéig várja a kerékpárosbarát pályázatokat az ITM

Július 15-én délig elektronikus úton lehet jelentkezni a kerékpáros település és a kerékpárosbarát Magyarország idei pályázati kiírásaira - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szombaton az MTI-vel.

2020. Július 04. 17:21, szombat | Belföld

Halünneppé tennék július második szombatját a bajai hungarikum révén

Országos halünnepet szeretnének július második szombatján a bajaiak. A Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete és a város önkormányzata kezdeményezéséhez országszerte több tucat vendéglátóhely csatlakozott