Városlista
2020. szeptember 30, szerda - Jeromos

Hírek

2013. Február 12. 17:46, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Havazás - Már nincs forgalomkorlátozás Magyarország határszakaszain

Havazás - Már nincs forgalomkorlátozás Magyarország határszakaszain

Már semmilyen korlátozás nincs érvényben Magyarország határszakaszain, de az átkelőkhöz vezető utakon torlódásokra lehet számítani - tudatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője kedd délután az MT

Hajdu Márton tájékoztatása szerint a szlovén hatóságok feloldották a teherforgalomra vonatkozó, a havazás miatt korábban elrendelt korlátozásokat a szlovén-magyar határszakaszokon, ezt követően a magyar hatóságok is feloldották a további torlódások elkerülése érdekében bevezetett korlátozásokat az osztrák, a szlovák, az ukrán és a román határszakaszokon.

A várakozó kamionosok rendőri irányítás mellett folyamatosan indulnak útnak a Zala, Vas, Somogy és Győr-Moson-Sopron megye területén kijelölt pihenőhelyekről, de a pihenőhelyek kiürítése és a forgalom normalizálódása akár több órát is igénybe vehet - tette hozzá.

A katasztrófavédelem arra hívta fel a figyelmet, hogy a feltorlódott teherforgalom és a havas, nedves útszakaszok miatt lassabb közlekedésre és hosszabb menetidőkre lehet számítani az érintett megyékben, ezért a járművezetők fokozott figyelemmel induljanak útnak.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 29. 17:54, kedd | Belföld

Országos tisztifőorvos: kedvezően változott a járvány dinamikája

Kedvezően változott a járvány dinamikája, lassul a betegszám emelkedése - mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.

2020. Szeptember 29. 17:00, kedd | Belföld

Magyar tudósok kutatják az élet eredetét

Magyar kutatók munkájáról jelent meg cikk a világ egyik legrangosabb tudományos folyóiratában, a Nature Review Chemistryben, amelyben a tudósok arra a kérdésre keresték a választ, hogy miként keletkezett az élet.

2020. Szeptember 29. 09:01, kedd | Belföld

Az agráriumnak fontos a generációváltás és a szakemberek utánpótlása

Az agráriumnak végtelenül fontos a generációváltás és a szakemberek utánpótlása - mondta az agrárminiszter Borsod-Abaúj-Zemplén megyei körútját követően hétfőn az MTI-nek.

2020. Szeptember 29. 07:01, kedd | Belföld

Repülőtéri alkalmazottak árultak drogot – Lecsapott rájuk a TEK - VIDEÓ

A gyanú szerint négy férfi több száz alkalommal értékesített kábítószert. Két másikat kábítószer birtoklással gyanúsítottak meg a rendőrök.