Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Május 06. 06:33, hétfő | Belföld

Havazhat a Bakonyban

Havazhat a Bakonyban

Hétfő késő délutánig, estig kiadós esőre kell számítani, ráadásul a szél sem veszít az erejéből. Kedden akár talajmenti fagy is előfordulhat, a hét közepén azonban újra felmelegszik az idő - derül ki a Köpönyeg.hu előrejelzésé

Hétfő: Estig borult időre és további kiadós esőre számíthatunk. Késő délutántól, estétől kezd szakadozni a felhőzet. Az északi szél továbbra is erős lehet. 7 és 12°C között alakul a hőmérséklet.

Kedd: Nyugat felől nagy területen csökken a felhőzet, egyre többfelé süt ki a nap. Legtovább a Tiszántúlon lehet felhős az ég. Utóbbi tájakon egy-egy zápor is kialakulhat. Erős lesz az ÉNy-i szél. Reggel 1 és 7 fok közé süllyed a hőmérséklet - tehát talajmenti fagy sem kizárt, délután 15 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerda: Estig többórás napsütésre van kilátás, csak estétől kezdődik erős felhősödés. 15 és 20 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Csütörtök: Borongós idő valószínű sokfelé esővel, záporral. A borús, csapadékos idő hatására csökken a hőmérséklet, délután 10-16 fok lesz.

Péntek: A hajnali párásság megszűnése után változóan felhős idő várható többórás napsütéssel. Délután 15-20 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétvége: Szombaton záporokra, zivatarokra, vasárnap viharossá fokozódó szélre, borongós időre és lehűlésre készülhetünk. Marad időjárásunk változékony jellege.
Hat megyére adtak ki figyelmeztetést viharos szél miatt

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyékre adott ki elsőfokú figyelmeztetést a szél miatt. Az itt várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

Továbbá azt írták, a tartós esőből nagy területen általában 15-20 mm eső várható, de lokálisan 30 mm-nél is több hullhat. Hétfő délutántól fokozatosan megszűnik a csapadék.

A magasabb hegyeken (az Alpokalja magasabban fekvő részein, a Bakony tetején, az Északi-középhegység ~700-800 m fölötti részein, illetve a Mecsekben) időszakosan átválthat a halmazállapot havas esőre, a csúcsokon hóra is.

Forrás: origo.hu

Címkék: eső, fagy, időjárás, szél

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.