Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2020. Március 09. 21:45, hétfő | Külföld

Havi 1 milliárd eurót bukik az európai turizmus a koronavírus miatt

Havi 1 milliárd eurót bukik az európai turizmus a koronavírus miatt

Ahogy terjed a koronavírussal kapcsolatos félelem a világban, egyre nagyobb veszteségeket szenved el az európai turizmus. Egy uniós tisztviselő szerint az iparág már most is havi 1 milliárd eurót veszít a járvány miatt.

A turizmus globálisan is az egyik legnagyobb vesztese a koronavírus-járványnak. Ez a hatás pedig Európát sem kerüli el. Az uniós belső piacért felelős biztos, Thierry Breton a napokban úgy nyilatkozott, a szektor már most is havi 1 milliárd eurót veszít a vírus következtében – írja az RT.com.

Mindeközben az EU Utazási Bizottsága (European Travel Comission) hangsúlyozta, az európai GDP-nek 10 százaléka származik a turizmusból, de ez egyes államokban (például Spanyolországban és Olaszországban) eléri a 14 százalékot is.

Nemrég egyébként a francia pénzügyminiszter is jelezte, hogy országa számára komoly pénzügyi kiesést jelent a globális turizmus megroppanása. Párizsban a világ leglátogatottabb múzeumának számító Louvre a múlt héten be is zárta a kapuit, ahogy a dolgozók nem voltak hajlandók felvenni a munkát a koronavírustól való félelemre hivatkozva. Tavaly a Louvre-nak 9,6 millió látogatója volt, akiknek majdnem kétharmada külföldről érkezett.

A szállodai foglalások lemondása Olaszország egyes területein már eléri a 90 százalékot, miközben az ország gazdaságának 13 százalékát adja az iparág.

Egyes szakértők pedig már úgy nyilatkoznak, hogy már most látszik, hogy a nyári turisztikai szezon valószínűleg hatalmas veszteségeket fog jelenteni a szektornak. Az elemzők emellett sietnek leszögezni, amennyiben a járvány elhúzódik, úgy beláthatatlan következmények várnak az iparágra.

Forrás: origo.hu

Kép: AFP/robertharding/Graham Lawrence

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).