Városlista
2022. június 27, hétfő - László

Hírek

2018. Május 29. 13:20, kedd | Belföld

Havi egy milliót kereshetnek a szakácsok a Balatonnál

Havi egy milliót kereshetnek a szakácsok a Balatonnál

\"Nemrégiben jött egy szakács a Petőfi-sétányra. Bement vagy öt helyre, s megkérdezte, mennyiért alkalmaznák. Hétszázezerről indult a licit, végül 1,1 millióért szegődött el\" – mesélték a Balatonnál.

Egyes felmérések szerint a balatoni vendéglátóipari cégek nyolcvan százalékánál nincs elég ember – írja a Népszava.

A lap összeállításából kiderül, van olyan étterem, amely az interneten legalább húsz helyen hirdeti az üres állásokat, de nincs jelentkező. Egy étteremtulajdonos arról számolt be a lapnak, hogy a családjából szerveztek be többeket, hogy elegen legyenek nyáron, egy másik étterem pedig hétfőnként valószínűleg zárva lesz, mert nincs elég dolgozó ahhoz, hogy egész héten üzemeltessék az egységet. Sok büfé csak június közepére tervezi a nyitást, mert arra számítanak, hogy ha véget ér az iskola és az egyetemi vizsgaidőszak, akkor könnyebben fognak dolgozót találni.

Egy falatozót üzemeltető vállalkozó azt mondta, a környéken mindenki 1000-1200 forintos órabért kínál a dolgozóinak akár képzettség nélkül is, ennek ellenére sem jelentkezik senki.

A lap szerint a nagyobb éttermek havi 800 ezer-1,2 millió forintot kínálnak internetes hirdetéseikben egy szakácsnak egy hónapra – plusz szállást és ellátást –, a szakképzett pincérek pedig 500-700 ezer forinttal kalkulálhatnak jobb helyeken. Sőt, a legtöbb helyen már a papírt sem kérik, csak a tapasztalatot nézik: Balatonfüreden akad olyan egység, ahol 2000 forintot kap óránként egy több szezonban bizonyított pultos.

Ráadásul a szezon közben is van, hogy megpróbálják egymás dolgozóit átcsábítani az egyes éttermek néhány száz forinttal magasabb órabéreket kínálva.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 27. 05:00, hétfő | Belföld

Néhol 40 fok közeli meleg is lehet

Fokozódik a hőség, néhol 40 fok közeli meleg is lehet a következő napokban - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

2022. Június 26. 17:01, vasárnap | Belföld

Tizenhét körözött kamiont foglaltak le Nagylakon és Csanádpalotán

Tizenhét, az olasz hatóságok által körözött kamiont foglaltak le a magyar rendőrök a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen és a nagylaki közúti határátkelőhelyen - közölte a rendőrség vasárnap honlapján.

2022. Június 26. 15:44, vasárnap | Belföld

Júliustól újraindítja budapesti járatát az Air China

Air China kínai légitársaság újraindítja a több mint két éve bezárt járatát Peking és Budapest között, így július 7-től újra közvetlen menetrend szerinti repülőjárat köti össze a két fővárost

2022. Június 26. 14:03, vasárnap | Belföld

Honvédelmi miniszter: rendkívül súlyos a migrációs helyzet Magyarország déli határánál

Rendkívül súlyos a migrációs helyzet Magyarország déli határánál - közölte a honvédelmi miniszter vasárnap a Facebookon azt követően, hogy látogatást tett a hadsereg kelebiai határvédelmi bázisán.