Városlista
2021. október 28, csütörtök - Simon

Hírek

2010. Január 18. 06:24, hétfő | Kék hírek
Forrás: Független Hírügynökség

Hazahozták a pénzszállító rablót

Hazahozták a pénzszállító rablót

Első alkalommal hoztak haza Thaiföldről magyar szökevényt. Egy pénzszállítót, aki tavaly 525 millió forinttal szökött meg. A férfi azóta bujkált ott, de lebukott. A tolvaj téglákat rakott a rábízott pénzeszsákokba a pénz helyett, és

Bilincs nélkül, rendőrök kíséretében lépett ki a terminálba a lopással gyanúsított pénzszállító. Arcát egy orvosi maszkkal takarta el, láthatóan nem örült az őt váró újságíróknak. A repülőről azonnal egy szobába kísérték, ahol kiállították a Miskolcra szállításához szükséges papírokat.

A férfi vagyonőrként dolgozott Miskolcon egy pénzszállító cégnél. Azzal gyanúsítják, hogy szeptemberben egyik éjszaka 525 millió forintot lopott el a cég értékmegőrzőjéből.

A pénzkötegek helyére téglákat pakolt, a lopás ezért csak néhány nappal később derült ki. A Thaiföldre szóló repülőjegyet már korábban megvette, majd azonnal elutazott az országból. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy Isztambulon keresztül jutott el Bangkokba, majd november végén egy határellenőrzésen bukott le.

A férfi vasárnap kora délután érkezett meg Miskolcra. A nyomozók hétfő reggel kezdik kihallgatni.

„Azt megbeszéltük, hogy vallomást egyelőre nem fog tenni és valószínűleg a nyomozás során végig ehhez fogja tartani magát. Ebből pedig az következik, hogy semmilyen kérdésre nem fog válaszolni, csak az elsőfokú bírósági tárgyaláson" - mondta Lichy József ügyvéd.

Thaifölddel egyébként nincs kiadatási egyezménye Magyarországnak. A helyi rendőrök azonban most kivételt tettek, és kiadták Magyarországnak a gyanúsítottat.

„Nekik joguk van arra, hogy így tegyenek és arra is, hogy nem. Mi bízunk abban, hogy egy jó együttműködés keretében a jövőben is ki fogják adni a magyar rendőrség számára azokat a személyeket, akik ellen nemzetközi elfogatóparancsot bocsát ki a bíróság" - mondta Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.


Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 26. 13:02, kedd | Kék hírek

Újabb drogbizniszre mértek csapást a rendőrök

Felszámolták a bűnös tevékenységet, a dílereket és a vásárlóikat is elfogták.

2021. Október 26. 07:00, kedd | Kék hírek

Első fokon 18 év börtönre ítéltek egy gyilkost Egerben

Első fokon 18 év börtönre ítélte hétfőn az Egri Törvényszék azt a férfit, aki tavaly leszúrta vendéglátóját - közölte a törvényszék az MTI-vel.

2021. Október 25. 16:01, hétfő | Kék hírek

Kifosztás miatt felelhet

Az esztergomi rendőrök őrizetbe vették azt a 33 éves férfit, aki egy bisztróban eltulajdonította a sértett pénztárcáját.

2021. Október 25. 13:04, hétfő | Kék hírek

Több mint nyolcszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

845 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.