Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2017. December 13. 12:05, szerda | Belföld

Hazajöttek karácsonyra a közszolgálatból

Hazajöttek karácsonyra a közszolgálatból

Szerbiában 15, míg Macedóniában 30 rendőr vett részt a 2017-es év utolsó közös határrendészeti műveleteiben.

Papp Károly r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány 2017. december 13-án Budapesten, a Készenléti Rendőrség központi objektumában fogadta a hazatérő rendőri kontingenseket.

Macedóniában 20, Szerbiában 14 rendőri kontingens teljesített szolgálatot 2016 óta, összesen 771 fő részvételével. Külszolgálatot ellátó kollégáink ez alatt az idő alatt több mint 5500 határsértő elfogását hajtották végre.

A most hazaérkező kontingensek tagjai fő feladatukként járőrszolgálatot láttak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködtek az embercsempészek és a Szerbia, illetve Macedónia területére belépett illegális migránsok előállításában. A kontingensben részt vett szakértők nem csak a határ közvetlen közelében teljesítettek szolgálatot, hanem a mélységi területen található közutak ellenőrzésében is.

A hazatérő kontingensek tagjai terepjáró képességű szolgálati gépkocsikkal, teherszállító járművel és hőkamerával felszerelt szolgálati gépjárművel, valamint kézi hőkamerákkal és éjjellátó készülékekkel segítették a külföldi rendőrök munkáját.

Mindkét egység tagjai saját szolgálati felszerelésükkel látták el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a szerb, illetve a macedón fél irányítása, felügyelete mellett gyakorolhatták.

Forrás: police.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.