Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2013. Május 13. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Házakat rongált meg a szél Szabolcsban

Házakat rongált meg a szél Szabolcsban

Csaknem hatvan házat ért kisebb-nagyobb kár, néhány pedig teljesen lakhatatlanná vált a vasárnap délutáni vihar következtében a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vaján - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel. Az önkormányzat harmincnyolc embert ideiglenesen a helyi közösségi szálláson helyezett el.

Takács Judit elmondta: a viharos szél és a jégeső a kisváros négy utcájában 174 embert érintett. A nagy erőkkel a helyszínen lévő tűzoltók jelenleg a közvetlen életveszélyt próbálják elhárítani, a megrongálódott háztetők és tűzfalak visszabontásán, illetve lefóliázásán dolgoznak.
Több lakás lakhatatlanná vált, harmincnyolc embert a helyi iskolában helyeztek el. A károsodott házakat statikusok mérik fel - ismertette a hadnagy.
A katasztrófavédelmi szóvivő az MTI kérdésére megerősítette, hogy a viharban ketten megsérültek, egyiküket a mentők kórházba szállították.
A viharos erejű szél néhány lakóház tetejét letépte, a többit pedig megrongálta - mondta Tisza Sándor, a település független polgármestere az MTI-nek. Tájékoztatása szerint a tűzoltók és az önkormányzat társaságának munkatársai a tetők fóliázásán és a lakóházak eső elleni védelmén dolgoznak, a károk felmérése hétfőn kezdődhet el.
A helyzetet nehezíti, hogy a károsultak közül szinte senkinek nincs biztosítása - tette hozzá a polgármester.
A településen a rendőrség folyamatos jelenléttel biztosítja a tűzoltók munkájának zavartalanságát, illetve fokozottan ügyel a közrend- és a közbiztonság fenntartására - olvasható a police.hu oldalon.
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét vasárnap kora délután érte el a zivatarzóna. Több településen rövid idő alatt jelentős mennyiségű eső esett, amelyet viharos erejű szél, valamint helyenként borsó és cseresznye nagyságú jég kísért.

MTI Fotó: Balázs Attila

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére