Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. November 19. 14:03, szombat | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat

Helikopter-leszálló a kórház tetején

Helikopter-leszálló a kórház tetején

A leszállóhely építési munkálatai 2011 júliusában kezdődtek és – az ütemterv szerint haladva - november közepére elkészült a fejlesztés ezen része.

Az „Infrastruktúra-fejlesztés a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban, mint egészségpólusban” című, európai uniós forrással megvalósuló közel 11,3 milliárd forint összköltségű fejlesztési projekt keretében az „A” épület tetején közel 330 négyzetméteres helikopter-leszállóhely is épül.

Jelenleg a használatba vételi engedély beszerzése zajlik, ezt követően vehetik „élesben” is használatba a légi mentők.

A megyei kórházba hetente négy-öt, speciális kezelésre szoruló beteget szállítanak mentőhelikopterrel. A légi járművek jelenleg – csak nappal tehetik ezt meg - még a kórház udvarán szállnak le és kb. 200 métert a szabad levegőn tolják a beteget az intézményig. Az új leszállóhely használatba vétele után a helikopterek már az „A épület tetejére érkezhetnek majd, akár éjszaka is, hiszen a legmodernebb technika segíti a landolást. Innen a betegszállításra is alkalmas lifttel szállítják tovább az érkező sérülteket.

A jelenleg hazánkban még egyedülálló létesítmény – a szükséges engedélyek beszerzése után - várhatóan december közepétől fogadja majd a súlyos sérülteket szállító légi járműveket.

Jó ütemben zajlanak az új hotelépület építési munkálatai is. Az október 19-i alapkőletétel óta már a pinceszint födémbetonozási munkálatai nagy részben elkészültek.

Az onkológiai bunker speciális vasalási és zsaluzási feladatait jelenleg végzik a kivitelezők.

A kedvező időjárásnak köszönhetően az új hotelépület építése az eredeti ütemtervhez képest három héttel előbbre jár. Ez azért is kedvező, mivel a pincerész falazatainak speciális szigetelési munkálatait is gond nélkül tudják végezni.

Fotók: Darázs Csaba

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.

2024. Április 23. 08:16, kedd | Helyi

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

A kormány nagy valószínűséggel a héten, szerdán fogja tárgyalni, hogy beavatkozzon-e az üzemanyagárak alakulásába.

2024. Április 23. 07:11, kedd | Helyi

Szerdán nincs ügyfélfogadás a rendőrségen

Szent György nap a rendőrség napja, emiatt szünetel az ügyfélfogadás szerdán a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken – olvasható a police.hu oldalon.

2024. Április 22. 09:13, hétfő | Helyi

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Magyarázattal tartozunk nézőinknek, hallgatóinknak és olvasóinknak, hogy a múlt héten miért nem folytatódott a választási műsorunk.