Városlista
2020. július 13, hétfő - Jenő

Hírek

2011. November 19. 14:03, szombat | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat

Helikopter-leszálló a kórház tetején

Helikopter-leszálló a kórház tetején

A leszállóhely építési munkálatai 2011 júliusában kezdődtek és – az ütemterv szerint haladva - november közepére elkészült a fejlesztés ezen része.

Az „Infrastruktúra-fejlesztés a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban, mint egészségpólusban” című, európai uniós forrással megvalósuló közel 11,3 milliárd forint összköltségű fejlesztési projekt keretében az „A” épület tetején közel 330 négyzetméteres helikopter-leszállóhely is épül.

Jelenleg a használatba vételi engedély beszerzése zajlik, ezt követően vehetik „élesben” is használatba a légi mentők.

A megyei kórházba hetente négy-öt, speciális kezelésre szoruló beteget szállítanak mentőhelikopterrel. A légi járművek jelenleg – csak nappal tehetik ezt meg - még a kórház udvarán szállnak le és kb. 200 métert a szabad levegőn tolják a beteget az intézményig. Az új leszállóhely használatba vétele után a helikopterek már az „A épület tetejére érkezhetnek majd, akár éjszaka is, hiszen a legmodernebb technika segíti a landolást. Innen a betegszállításra is alkalmas lifttel szállítják tovább az érkező sérülteket.

A jelenleg hazánkban még egyedülálló létesítmény – a szükséges engedélyek beszerzése után - várhatóan december közepétől fogadja majd a súlyos sérülteket szállító légi járműveket.

Jó ütemben zajlanak az új hotelépület építési munkálatai is. Az október 19-i alapkőletétel óta már a pinceszint födémbetonozási munkálatai nagy részben elkészültek.

Az onkológiai bunker speciális vasalási és zsaluzási feladatait jelenleg végzik a kivitelezők.

A kedvező időjárásnak köszönhetően az új hotelépület építése az eredeti ütemtervhez képest három héttel előbbre jár. Ez azért is kedvező, mivel a pincerész falazatainak speciális szigetelési munkálatait is gond nélkül tudják végezni.

Fotók: Darázs Csaba

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 24. 11:10, szerda | Helyi

Tudnivalók a különböző klíma típusokról

A klímaválasztás a minden korábbinál szélesebb kínálat ellenére sem egyszerű feladat.

2020. Június 15. 14:56, hétfő | Helyi

Neked mi a sztorid? Meséljen helyetted a Pandorád!

A Pandora roppant különleges színfolt az ékszerek világában. Tudtad, hogy ékszerrendszereivel anélkül mondhatod el a történeted, hogy akárcsak egy szót is szólnál? Mutatjuk, hogyan!

2020. Június 07. 13:30, vasárnap | Helyi

Vessünk magokat gyorsan és pontosan

Tavasszal a mezőgazdaság egyik legnagyobb feladata a szélesebb sortávolságú, nagyobb területeken termesztett növények – mint pl. a kukorica – vetése.

2020. Június 02. 09:08, kedd | Helyi

Ennyibe kerül a szemműtét