Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Március 05. 12:01, csütörtök | Helyi

Helyet keresnek! Egyenlőre nem költözik a Győri Nemzeti Színház és a Győri Balett társulata

Helyet keresnek! Egyenlőre nem költözik a Győri Nemzeti Színház és a Győri Balett társulata

Egyelőre nem költözik a színház és a balett társulata – hozta meg a döntést a győri önkormányzat a színházépületben működő kulturális intézmények vezetőivel való egyeztetést követően.

A lehetőségeket mérlegelve egyeztetett Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere, Forgács Péter, a Győri Nemzeti Színház igazgatója és Kiss János, a Győri Balett igazgatója arról, hogy a következő, 2020-2021-es évadban még nem költöznek ideiglenes játszóhelyükre a társulatok.
„Az Olimpiai Sportpark a város kiemelt sportlétesítménye, amely azt a célt szolgálja, hogy edzőtáborokat, versenyeket bonyolítsanak benne, valamint, hogy a győri sportolók otthonául szolgáljon. Sport és kultúra sok esetben tud kéz a kézben járni, de csak egymást erősítve, nem pedig gyengítve. A létesítményt meghagyjuk a sportolóknak” – fogalmazott Dr. Dézsi Csaba András polgármester.


Hozzátette, hogy „a színházépület felújításának idejére a társulatoknak új otthont kell találnunk. Az igazgatókkal szoros együttműködésben, igényeiket figyelembe véve dolgozunk a lehető legjobb a megoldáson. Javaslatok már vannak, most ezek megvalósíthatóságát vizsgáljuk.”
Fentiek okán született az a döntés, hogy a 2020/2021-es évadban a Győri Nemzeti Színház és a Győri Balett társulata még biztosan a belvárosi kőszínházban marad, és továbbra is a megszokott helyen várják a kultúra szerelmeseit.


„Üdvözöljük Polgármester úr döntését, miszerint új, ideiglenes játszóhelyet keres a társulatoknak. Annak megtalálásában és kialakításában támogató közreműködésünkről biztosítottuk, a megvalósítással kapcsolatos egyeztetések során állunk rendelkezésére” – fogalmaztak az igazgatók.
A felújítással kapcsolatos kiviteli tervek már elkészültek, jelenleg a közbeszerzési eljárások előkészítése zajlik. Az Önkormányzat és a kulturális intézmények közös célja és érdeke, hogy még ebben az önkormányzati ciklusban felléphessenek régi-új otthonukban.

Forrás: Sajtóközlemény, Győr

Kép: flybook.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.