Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Január 21. 15:00, hétfő | PR
Forrás: PR - Speedfit

Helyi zsírégetés

Helyi zsírégetés

A testépítésben nagyon fontos a szépen kidolgozott, leszálkásított izomzat, ehhez azonban nagyon komoly kitartásra van szükség.

“Amikor kezdő testépítő voltam, a versenyzők többsége hitt abban, amit úgy neveztek, hogy helyi zsírégetés, és még sokan most is lehetségesnek tartják ezt a dolgot”- mondta Arnold Schwarzenegger. Tulajdonképpen szeretnénk egy területre edzeni abból a célból, hogy az ott található zsírt eltüntessük. Egyszóval sokat kell hasaznunk és akkor el tudjuk érni a zsírmentes hasizmot?

Na ez az, ami nem működik. Amikor testünkben ún. kalóriadeficit alakul ki és szervezetünk átáll arra, hogy zsírt égessen és alakítson át energiává, akkor nem keresi fel ezt a területet, ahol éppen az izom dolgozik azért, hogy onnan vonja el az energiát. Ez képtelenség lenne. Itt jön a lényeg, amit Arnold is megfogalmazott, hogy testünk genetikai program alapján dönti el, hogy honnan vonja el az energiát. A hasizmok viszonylag kis izomnak számítanak, épp ezért akármilyen keményen is hasazunk, biztosan nem égetünk el több kalóriát, mint ha mondjuk ugyanannyi ideig gyalogolnánk. Természetesen ez nem egyenlő azzal, hogy ha edzünk erre a területre, akkor nem fog javulni a hasizom kidolgozottsága.

Ahhoz, hogy leégessük a zsírt a derekunkról, döntő fontosságú az, hogy megfelelő diétát és sok aerob edzésmunkát iktassunk be.

Ami még nagyon fontos - hiszen a férfiak többsége előnyben részesíti a szépen kidolgozott pocakot-, a minőségi hasizom edzés nem nagy súlyok használatával történik. Jó keményen megdolgozzuk a csípő hajlítóizmait a hasizmok helyett, illetve gyors, rövid mozdulatokat végzünk. A minőségi hasizom edzés során kontrollált, lassú, teljes mozgástartományban történő gyakorlatokat végzünk a fitneszteremben. Kimondottan jók a has szálkásítására továbbá a küzdősportok is.

Jó edzést kívánok mindenkinek!

Borbély Éva
SPEEDFIT
edző

Forrás: Arnold Schwarzenegger: A Testépítés Nagy Enciklopédiája. Alexandra Kiadó, 2007. 538.o, 543.o.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.