Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. Január 21. 14:41, péntek | Sport
Forrás: NSO

Henin búcsúzott, Federer rekordot döntött

Henin búcsúzott, Federer rekordot döntött

Az Australian Open harmadik fordulójában meglepetésre búcsúzott a tizenegyedik helyen kiemelt Justine Henin. A belga klasszist Szvetlana Kuznyecova múlta felül, aki a mérkőzés előttig tizennyolc alkalomból csak kétszer tudott nyerni ellene. D

Szvetlana Kuznyecova már a harmadik fordulóban megállította a tizenegyedik kiemelt Justine Henint. Az orosz teniszező két óra négy perces mérkőzésen 6:4, 7:6-ra győzte le a rengeteget rontó belga klasszist.

Kuznyecova 6:4, 5:4-ig szinte kifogástalanul játszott, akkor azonban elbizonytalanodott, és hibáival visszaengedte vetélytársát a mérkőzésbe. Korábbi meccseik alapján nem volt meglepő a hullámvölgye, hiszen péntekig tizennyolc egymás elleni csatájukból csupán kettőt tudott megnyerni. Ezúttal azonban az volt a szerencséje, hogy a belga nem tudott kijönni a gödörből, tőle szokatlanul sokat rontott (41 ki nem kényszerített hibával zárt), és hiába hárított a második szett tie breakjében három mérkőzéslabdát is, végül veszített. Kuznyecova a nyolcaddöntőben a hatodik kiemelt Francesca Schiavonéval találkozik majd.

„Természetesen csalódott vagyok, de Szvetlana jobban játszott nálam, főleg a fontos pillanatokban. Volt néhány lehetőségem a második játszmában visszajönni a meccsbe, ám sajnos nem tudtam átvenni a vezetést" – nyilatkozta Justine Henin.

Közben Viktorija Azarenka és Li Na egyaránt sima kétszettes sikerrel lépett tovább a negyedik fordulóba, ahol egymással játszanak majd.

A világelső Caroline Wozniacki is bejutott a legjobb tizenhat közé, miután elképesztő labdamenetekkel színesített, rendkívül magas színvonalú találkozón 6:4, 6:3-ra legyőzte a huszonkilencedik kiemelt Dominika Cibulkovát.

A szlovák úgy ment ki a pályára, hogy „leüti" a világelsőt, és egy darabig úgy tűnt, sikeres lehet a „mindent egy lapra" taktikája. Hihetetlenül agresszíven játszott, és gyakorlatilag minden labdamenetet ő döntött el. Csodálatos nyerő ütései mellé azonban még több hiba csúszott be, így a kiválóan védekező Wozniacki 6:4-re megnyerte a fordulatos, több bréket is hozó első szettet.

Aztán a második is hasonlóan alakult, igazi férfias játékot láthattak a Rod Laver Arena nézői, a végén pedig a higgadtabb, stabilabban teniszező dán örülhetett. A világelső végül 92 perc alatt nyert 6:4, 6:3-ra, és a nyolcaddöntőben az orosz Veszna Manaszijevát felülmúló lett Anastasija Sevastovával csap össze.

"Hihetetlenül nehéz mérkőzés volt. Megpróbáltam lábmunkával megverni ellenfelemet, ami szerencsére sikerült" – mondta a mérkőzés után Wozniacki.

Francesca Schiavone is bekerült a legjobb 16 közé. A Roland Garros tavalyi győztese az eddigi legsimább meccsén 6:0, 7:6-ra intézte el a román Monica Niculescut.

A férfiak mezőnyében három játszmában, 6:3, 6:3, 6:1-re győzött a belga Xavier Malisse ellen Roger Federer, aki az 57. győzelmét aratta Melbourne-ben, sé ezzel megdöntötte az eddigi csúcstartó svéd Stefan Edberg rekordját. A svájci zseni ezúttal nem tündökölt annyira, de riválisa így sem volt képes megnehezíteni a dolgát. Federer ellenfele a nyolcaddöntőben a spanyol Tommy Robredo lesz.

A harmadik helyen kiemelt szerb Novak Djokovics a vártnál könnyebben jutott túl honfitársán, Viktor Troickin (27. a világranglistán), aki 39 perc játék után, a 6:2-re elveszített első szettet követően gyomorproblémái miatt feladta a mérkőzést.

Továbbjutott Andy Roddick is. Az amerikai ugyan elveszítette az első szettet, a következő hármat viszont megnyerte a holland Robin Haase ellen, így ő is ott lesz a nyolcaddöntőben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.