Városlista
2019. október 22, kedd - Előd

Hírek

2018. November 15. 11:25, csütörtök | Bulvár

Hét órán át műtötték Weisz Fannit - implantátum segíti a beszédben és a hallásban

Hét órán át műtötték Weisz Fannit - implantátum segíti a beszédben és a hallásban

Sokan meglepődtek, amikor Weisz Fanni A legbátrabb páros című műsorban többször megszólalt. Kiderült, egy implantátum segíti a beszédben és a hallásban.

A siket modellt a legtöbben csak jelnyelven látták kommunikálni, de mint a Bors kiderítette, Weisz Fanni sok sorstársával ellentétben azért ennyire kommunikatív a hallók között, mert komoly műtéten esett át, és mesterséges hallás segítette, hogy megtanuljon beszélni.

Elsők között volt Magyarországon, akinek belső egységet építettek a fejébe, melynek segítségével hall és beszél.

Weisz Fanni gyerekkorában egy hétórás műtéten esett át, melynek során megfúrták a koponyáját és a koponyacsontjára csiszolták egy belső szerkezetet, amihez egy külső egység is tartozik. Ezzel elektródákat tudnak bevinni a belső fülben található csigába, ami az ott lévő, eltöredezett szőröcskéket helyettesíti. Ezáltal veszi a hanghullámokat, és kiskora óta hallja, értelmezi és tanulja a hallók beszédét.

Ettől függetlenül a modell jelnyelvet részesíti előnyben, mert az implantátum használatakor hamar elfárad, és megfájdul a feje. "Ez az implantátum segít nekem hallani, de nem használom a készüléket. Ha lesz gyermekem, akkor majd igen, mert szeretném hallani a gyermekem hangját, kommunikálni vele" - nyilatkozta korábban a lapnak.

Forrás: origo.hu

Kép: realweiszfanni/Instagram

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 21. 17:01, hétfő | Bulvár

Örökre kizárt két utast a hajóiról a Royal Caribbean

Örökre kizárt egy nőt és útitársát a hajóiról a Royal Caribbean floridai üdülőhajó-társaság, mert a nő egy hajóúton kimászott az erkélyéről és életét veszélyeztetve készített szelfit.

2019. Október 18. 06:09, péntek | Bulvár

Nincs változás a világ legértékesebb márkáinak toplistáján

Immár a hetedik egymást követő évben lett az Apple és a Google a világ legértékesebb márkája az Interbrand nevű amerikai tanácsadó vállalat globális rangsorában.

2019. Október 17. 17:01, csütörtök | Bulvár

Räikkönen: Sör, fogorvos és Schumacher

Rendhagyó interjút közölt a svájci Blick a 40. születésnapját ünneplő Kimi Räikkönennel, a Forma-1 2007-es világbajnokával.

2019. Október 17. 14:49, csütörtök | Bulvár

Gájer Bálint esküvőre készül

Még van idő címmel jelent meg Gájer Bálint legújabb dalának klipje, amely azoknak szól, akik még nem találták meg az igaz szerelmet. Ezzel szemben Bálint szerencsésnek mondja magát, ő párjával már az esküvőjét tervezi.