Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Február 08. 07:45, kedd | Sport
Forrás: HírTV

Hét órán át küzdöttek Kubica kezének megmentéséért

Hét órán át küzdöttek Kubica kezének megmentéséért

Legkevesebb hat nap múlva lehet majd biztosan megmondani, hogy maradandó sérülést szenvedett-e a jobb kezén Robert Kubica lengyel Forma–1-es versenyző. A Lotus Renault 26 éves pilótája vasárnap Olaszországban egy raliversenyen autójával eg

Kubicát balesete után helikopterrel a közeli Pietra Ligure város Santa Corona nevű kórházába vitték, ahol a sebészek előbb a vérkeringést indították be a jobb karjában, majd a csontokat és az izomzatot állították helyre. A versenyző karjának megmentésén két sebészcsoport dolgozott hét órán keresztül.

Az autóversenyző kezelőorvosa, Igor Rosello szerint az operáció után Kubica „keze meleg volt, ami arra utal, hogy jól sikerült a műtét, és minden rendben van”. Az orvos szerint Kubica gyógyulófélben van, de a teljes regenerálódáshoz várhatóan egy évre lesz szüksége.

A 26 éves autóversenyző a liguriai Ronde di Andorra nevű ralin vett részt vasárnap, amikor kocsija megcsúszott, leszaladt az útról és egy templom falának csapódott. Kubica navigátora, Jacub Gerber sértetlenül úszta meg a balesetet. Elmondása szerint épp a térképet nézte, így észre sem vette, hogy megcsúszott a kocsi.

Az idei Forma–1-es szezon néhány hét múlva kezdődik. A bahreini nyitányon várhatóan Bruno Senna helyettesíti majd a lengyel versenyzőt a Lotus Renault-nál. A csapat igazgatója azonban egyelőre nem nyilatkozott a hosszú távú tervekről. Mint mondta: sokkolta őket a baleset, ám még korainak tartják, hogy Kubica hosszú távú helyettesítéséről beszéljenek. (da)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!