Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2019. Február 01. 09:09, péntek | Helyi

Hetedik alkalommal rendezik meg a Győri Bencés Bált

Hetedik alkalommal rendezik meg a Győri Bencés Bált

A Győri Bencés Bált február 2-án szombaton, 18 órai kezdettel rendezik meg, immár hetedik éve. Az eseménynek idén is az 1626 óta Győr szívben működő bencés gimnázium épülete ad otthont.

A VII. Győri Bencés Bál védnöke a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium egykori diákja (1997) Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, akit az eseményen Vargha Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium polgári hírszerzésért felelős államtitkára képvisel és mond köszöntőt. Számos, a kulturális, a gazdasági és a politikai életben fontos szerepet betöltő győri bencés öregdiák lesz a vendégek között. Házigazdaként várja a közel 400 résztvevőt – öregdiákokat, a győri bencés közösség barátait, támogatóit – Sárai-Szabó Kelemen perjel, a gimnáziumot fenntartó Szent Mór Bencés Perjelség elöljárója és Tóth Konstantin gimnáziumi igazgató.

A Bál különlegessége, hogy a rendezvény alatt kiváló tanuló győri bencés diákok vezetésével megtekinthetik az érdeklődők a Győr főterén álló Llyod (egykori) palotát, amelyet 2018-ban oktatási célokra kapott meg Magyarország Kormányától a Szent Mór Bencés Perjelség. A gimnáziumba háromszoros a túljelentkezés, ennek köszönhetően folyamatosan gyarapodik az osztályok száma. A régi épület már igen szűkös volt a közel 600 diáknak. Tágas, barátságos, jól felszerelt tantermeket és közösségi tereket sikerült kialakítani a tanulók számára.

A Bálon, a vacsora alatt a Pannonhalmi Bencés Gimnázium Big Band zenekara játszik. Ezt követően követően a győri bencés gimnázium néptáncos diákjai és öregdiákjai adnak műsort. Fellép továbbá az intézmény gregorián éneket és régizenét éneklő híres fiúkórusa, a Collegium Musicum Jaurinense. A tánczenéről idén a Pesty Party Showband gondoskodik a díszteremben, mely hatalmas „táncteremmé” alakul erre az estére. Éjfél után – a hagyományoknak megfelelően – Greznár Zoltán és bandája mulattatja a bálozókat hamisítatlan cigányzenével. Az iskolaépület földszintjén ismét berendezik a „Retro termet”, ahol a győri bencés öregdiákok – régi iskolai bútorok, emléktárgyak, fényképek segítségével – mintegy időutazást tehetnek gimnazista éveikbe.

A bencés bál kiváló keretet biztosít osztályok, évfolyamok éves találkozójának, baráti és céges társaságok, győri és környékbeli érdeklődők farsangi összejövetelének. E csoportok számára ideálisak az átalakított, feldíszített és kevésbé nyüzsgő tantermek: a „különtermek”.

Sárai-Szabó Kelemen OSB perjel, a Szent Mór Bencés Perjelség elöljárója és Tóth Konstantin OSB gimnáziumi igazgató, a bál házigazdái valamint a bencés atyák és a gimnázium tanárai szeretettel várják a hazaérkező egykori győri diákokat, a bencés középiskolák öregdiákjait, a győri bencés templom híveit, a győri bencés diákok szüleit és mindenkit, aki bármilyen módon kötődik a győri bencés közösséghez!

A szervezők reményei szerint 2019-ban is sok szép találkozás helye lesz a Győri Bencés Bál!

Forrás: gyorplusz.hu

Kép: magyarkurir.hu; facebook.com/VII. Győri Bencés Bál

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.