Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Június 20. 17:53, csütörtök | Külföld
Forrás: MTI

Hétfőn hajnalban kel át Nik Wallenda a Grand Canyon felett

Hétfőn hajnalban kel át Nik Wallenda a Grand Canyon felett

Magyar idő szerint hétfőn hajnalban kel át a híres kötéltáncos, Nik Wallenda a Grand Canyonban a Little Colorado folyó felett - közölte a mutatványt világszerte élőben közvetítő Discovery Channel az MTI-vel csütörtökön.

A 34 éves akrobata egy mindössze 5 centiméter vastagságú kötélen fog 450 métert sétálni 457 méteres magasságban a kanyargó Little Colorado folyó felett. A 34 éves, háromgyerekes amerikai légtornász tavaly még biztosítókötéllel kelt át a Niagara-vízesésen, az új mutatványát viszont már anélkül hajtja végre.
A Discovery Channel most először vállalkozott arra, hogy világszerte élőben közvetíti Nik Wallenda akrobata minden lépését. A kísérlet vasárnap délután zajlik, így magyar idő szerint hétfőn hajnali 2 órakor lesz látható a hajmeresztő vállalkozás - olvasható az összegzésben.
Wallenda családja a 18. század óta foglalkozik cirkuszi mutatványokkal, csaknem száz éve hajtanak végre kötéltánc-mutatványokat biztosítóháló nélkül, ennek köszönhetik világhírüket. A család több tagja is gyakorlás vagy mutatvány közben veszítette életét. Így a "Repülő Wallendák" társulatot az 1920-as években megalapító Karl Wallenda is, aki Puerto Ricóban, erős szélben 10 emeletnyi magasságból zuhant le 73 évesen.


Címkék: Színes-rekord-USA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).