Városlista
2024. június 2, vasárnap - Anita, Kármen

Hírek

2010. Október 17. 14:25, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

Hétfőn kiderül, marad-e a veszélyhelyzet

Hétfőn kiderül, marad-e a veszélyhelyzet

Hétfőn dönthet az Országgyűlés a vörösiszapömlés miatt három megyében elrendelt veszélyhelyzet meghosszabbításáról év végéig – jelentette be a katasztrófavédelem főigazgatója a szombati kormányszóvivői tájékoztatón.

Bakondi György hangsúlyozta: a kormány október 6-án Veszprém, Győr-Moson-Sopron és Vas megyében rendelt el veszélyhelyzetet, de a törvény szerint ez csak 14 napig állhat fenn, a meghosszabbításról már a parlamentnek kell döntenie. Az indítványt Bakondi György hétfőn terjeszti a ház elé, a képviselők pedig még aznap szavaznak róla.

Weblap

A jövő hét elején katasztrófavédelmi kormánybiztos címmel a weblapot indítanak, melyben a Mal Zrt. gyárának működésével összefüggő információkat tesznek közzé – mondta Bakondi György.

Kármentő bizottság

Kármentő bizottságot hozott létre a kormány, testület tagjai döntenek majd arról, hogy a Magyar Kármentő Alapba befizetett adományokra hol van a legnagyobb szükség. A bizottság elnöke Lasztovicza Jenő, a Veszprém megyei védelmi bizottság vezetője, tagjai pedig a megyei önkormányzat főjegyzője, a Belügyminisztérium delegáltja, valamint Kolontár, Devecser és Somlóvásárhely polgármestere.

A vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére létrehozott alapba eddig több mint 300 millió forint érkezett. Folyamatosan dolgoznak és segítenek az érintett településeken segélyszervezetek is.

Társadalmi vitát indítanának

Bakondi György elmondta még, hogy pénteken a kormány tárgyalt a katasztrófavédelmi törvény módosításáról is. Ebben a polgári védelem újjászervezése, a védekezés irányítás, hatékonyság növelés, adatszolgáltatás szerepelnek egyebek mellett. A kormány széleskörű társadalmi vitát akar indítani és 2011 márciusában tervezik a parlament elé vinni a javaslatot.

(hírTV, FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 02. 07:41, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 22. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Június 02. 07:35, vasárnap | Belföld

Átadták a felújított Diadém Csornai Termálfürdőt

Átadták a Kisfaludy program részeként 2,2 milliárd forintból felújított Diadém Csornai Termálfürdőt szombaton.

2024. Június 02. 07:27, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor: nem akarunk vért adni Ukrajnáért, nem megyünk háborúba!

A békéről való lemondás az Ukrajnáért vállalt halált jelenti, de mi nem akarunk vért adni Ukrajnáért, nem megyünk háborúba, és nem fogunk másokért idegen földön meghalni

2024. Június 01. 08:29, szombat | Belföld

Meteorológia: pénteken Délnyugat-Dunántúlon, szombaton az észak-keleti országrészben lehetnek hevesebb zivatarok

Pénteken Délnyugat-Dunántúlon, szombaton az ország északkeleti felében kell hevesebb zivatarok kialakulására számítani - derül ki a HungaroMet Zrt. figyelmeztető előrejelzéséből.