Városlista
2024. július 14, vasárnap - Őrs

Hírek

2020. Március 16. 08:42, hétfő | Belföld

Hétfőtől nincs felszállás a BKV első ajtóin

Hétfőtől nincs felszállás a BKV első ajtóin

A BKK határozatlan időre felfüggeszti járművein az első ajtós felszállást,
az utasok minden másik ajtón fölszállhatnak, elkerülve az esetleges tumultusokat. A BKV járatain ezen túl még gyakrabban fertőtlenítenek - írták a közlemény

Az elővigyázatosságból bevezetett átmeneti, határozatlan időre szóló intézkedés célja, hogy minimálisra csökkentse az esélyét a buszvezetők koronavírusos megbetegedésének.

A már utcán lévő tájékoztató kiadványok angol nyelvű változatát is elkészítették, hogy felszólítsák a Budapestre egyébként egyre fogyatkozó számban érkező turistákat is a szabályok, előírások betartására.

Budapesten naponta több ezer buszvezető biztosítja a felszíni közösségi közlekedés működőképességének jelentős részét, védelmük emiatt rendkívül fontos nemcsak a munkáltatójuk, de a fővárosban utazók számára is. A járművezetők biztonságát szolgálta az is, hogy múlt csütörtök óta felfüggesztették a helyszíni vonaljegy-értékesítést is a fővárosi járatokon. A jegyeket mindenki köteles előre megvásárolni az automatákból, vagy a jegypénztárakban.

"Kollégáink, járművezetőink és családjuk védelme ugyanolyan fontos feladatunk, mint utasaink egészségének megóvása. Mindannyiunk érdeke, hogy a budapesti közösségi közlekedés zavartalanul működjön veszélyhelyzet idején is. Ennek érdekében minden lehetséges intézkedést megteszünk" – mondta Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója.

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 14. 08:24, vasárnap | Belföld

Honvéd altiszteket avattak a Hősök terén

2024. Július 14. 08:14, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 28. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Július 13. 08:38, szombat | Belföld

Folytatódik a Közlekedési Múzeum gyűjteményfejlesztése

Járművek restaurálásával és további beszerzésekkel folytatódik a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum (MMKM) gyűjteményének fejlesztése.