Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2012. Február 06. 09:30, hétfő | Helyi
Forrás: HírTv

Hétfőtől szünetel a becsengetés Beleden: "síszünet" iskolában és óvodában

Hétfőtől szünetel a becsengetés Beleden:

Egyhetes tanítási szünetet rendelt el a rendkívüli időjárás miatt a Győr-Moson-Sopron megyei Beled polgármestere a helyi óvodában és általános iskolában.

Anagy hideg ellenére is megtartották volna a kisvárosban az órákat, ha a szülők többsége kéri ezt, de egyetlen család sem jelezte, hogy ne tudná megoldani gyermeke elhelyezését - számolt be a Hír TV.

- Nálunk az iskolában 320 gyerekből 120 bejáró tanuló, a településről is nagyon messziről járnak gyalogosan a gyerekek az iskolába, és a vidéki településekről iskolabusszal - mondta Tompáné Balogh Mária, Beled polgármestere. - Három iskolabuszunkból egyben van állófűtés, kettőben nincs, a gyerekek reggel 6-kor kelnek, 7-kor kiállnak, és felvesszük őket, de akkor is állni kell nekik, 5-10 percig várni a buszt, és semmi értelmét nem láttam, hogy a gyerekek megfáznak, jövő héten meg betegség miatt kell bezárni az iskolát. Ez volt az elsődleges szempont, a gyerekek érdeke, a másodlagos az energiatakarékosság. A fűtőnek, a karbantartónak megmondtam, hogy a leálláskor olvassa le az órát, jövő vasárnap délután indítjuk, akkor megnézzük megint, hogy mennyi az óraállás, mennyinél fűtöttük fel újra az iskolát, akkor tudunk pontos számot mondani.

A városvezető hozzátette: az volt az eredeti elképzelés, hogyha 51 százaléka igényli a szülőknek, akkor marad az oktató-nevelő munka, ha kevesebb, akkor csak felügyelet, mert a törvény előírja, hogy a felügyeletet minden esetben biztosítani kell. Felmérték a szülői igényt, és az általános iskolában senki nem igényelte a felügyeletet, az óvodában pedig 3 szülő igényelte, számukra biztosítják azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 09:13, kedd | Helyi

Megyei tűzkárok: családi ház, autó égett porrá, galambok vesztek oda

Közzétette a Katasztrófavédelem az első negyedév adatait. Számos tűzkár kis odafigyeléssel megelőzhető lett volna.

2024. Április 16. 08:13, kedd | Helyi

Így vásárolj a Temun biztonságosan – szakértő ad tanácsot, hogyan védd meg a pénzed

Mit kell tennünk, hogy az olcsó kínai termékek rendelésekor biztonságban legyenek a bankkártya adataink, és ne tudják illetéktelenek leemelni a számlánkról a pénzünket?

2024. Április 16. 07:13, kedd | Helyi

Tavaszi utómunkálatokkal folytatódik a győri fővonal felújítása

Tavaly felújította a MÁV a győri fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszát.

2024. Április 15. 09:14, hétfő | Helyi

Milákot is leelőzték – a győri úszók voltak a legeredményesebbek az idei bajnokságon!

2024 április 9-12. között Budapesten a Duna Arénában rendezették az úszók számára a felnőtt magyar bajnokságot, ahol az olimpiai kvalifikációs szinteket is megúszhatták a legjobbak.