Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Március 31. 07:13, vasárnap | Kék hírek
Forrás: police.hu - fotó: pixabay

Hétmilliót zsaroltak ki a hallgatásért

Hétmilliót zsaroltak ki a hallgatásért

Zsarolás miatt indult büntetőeljárás a Balatonfüredi Rendőrkapitányságon négy személy ellen, akiket a rendőrök őrizetbe vettek és gyanúsítottként hallgattak ki.

Az eljárás adatai alapján a sértett március 27-én tett bejelentést a rendőrségen arról, hogy márciusban egy magát hivatalos személynek kiadó férfi több alkalommal pénzt követelt tőle azzal az indokkal, hogy tudomása van az általa korábban elkövetett bűncselekményekről. Az elkövető és a zsarolásban közreműködő három nő a sértettől összesen közel hétmillió forintot kényszerített ki.

A balatonfüredi nyomozók március 27-én a követelt pénzösszeg egy részének átadásakor egy veszprémi parkolóban fogtak el egy 22 éves pétfürdői férfit, valamint egy 19 éves nőt. Társaikat, egy 48 éves vilonyai és egy 32 éves csajági nőt pedig aznap este otthonaikban igazoltatták a rendőrök. A négy embert előállították a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra, majd őrizetbe vételüket követően zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták őket ki. A nyomozók előterjesztéssel éltek letartóztatásuk indítványozására, aminek az illetékes bíróság március 29-én helyt adott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.