Városlista
2022. július 5, kedd - Sarolta, Emese

Hírek

2015. Augusztus 06. 08:35, csütörtök | Sport
Forrás: infoGyőr

Hétvégén lesz a strandröplabda ob döntője Kispesten

Hétvégén lesz a strandröplabda ob döntője Kispesten

Szombaton és vasárnap a Kispesti Uszoda napozókertjében (Budapest, XIX. ker. Simonyi Zsigmond u. 31.) rendezik a strandröplabda országos bajnokság 2015. évi döntőjét. Ezzel kapcsolatban tartott szerdán sajtótájékoztatót a verseny helyszínén a Magyar Röplabda Szövetség.

Elsőként Ludvig Zsolt, az MRSZ elnöke köszöntötte a jelenlévőket és elmondta, hogy gyakorlatilag mindenki indul a hétvégi versenyen, aki számít, így nagyon színvonalas csatákra lesz majd kilátás. Az elnök röviden beszélt a szövetség jelenlegi helyzetéről is: „Most egy átmeneti állapotban van az MRSZ, én csak ideiglenes, ügyvivő elnöke vagyok a szövetségnek, amíg meg nem találjuk azt a személyt, aki hosszú távon is ideális vezető lenne. Sajnos ebben a helyzetben nem tudunk pénzdíjat felajánlani a versenyzőknek, de hosszú távon ebben mindenképpen változtatni akarunk majd.”

Gajda Péter, Kispest polgármestere nagyon örül, hogy kerületében rendezik meg az országos bajnokság döntőjét: „1992 óta viselem a szívemen a sportágat, Kerekes Balázzsal akkor tettük le a mostani létesítmény alapjait, s azóta fejlesztjük lépésről lépésére, az MRSZ-szel karöltve. Ma már ott tartunk, hogy nyolc pálya várja a versenyzőket, s remélhetőleg jövőre már fedett pályáink is lesznek, s így télen-nyáron készülhetnek rajta a versenyzők. Ha pénzdíjat nem is, értékes ajándékokat kapnak majd az érmesek. A győztesek pedig egy Hyundai személyautót használhatnak egy hétig.””

László Éva, a döntő versenyigazgatója a lebonyolításról beszélt: „Mindkét nemnél három országos bajnoki forduló alapján a legjobb tizenhat páros kapott meghívást a döntőbe. A férfiaknál egy selejtezőt kell játszani, amelynek győztese az első helyen kiemelt Leiszt, Takács-páros ellenfele lesz az első fordulóban. A verseny két vereséges, vigaszágas rendszerben lesz majd lebonyolítva, azaz csak az a páros búcsúzik majd, aki a vigaszágon is vereséget szenved. A tervek szerint szombaton reggel kilenckor kezdődnek a küzdelmek, s remélhetőleg még ezen a napon kialakul a legjobb négy mezőnye. Vasárnap 10 órakor kezdődnek a férfi, 11-kor pedig a női elődöntők, majd 13 órától előbb a férfi, majd a női bronzmérkőzésre kerül sor, 15:30-kor lesz a tervek szerint a női, 17 órától pedig a férfi finálé.”

Pecsuvácz Péter sajtófőnök elárulta, hogy a férfi döntő és az eredményhirdetés között Szolnoki Péter lép majd fel a helyszínen, de a vasárnap folyamán végig közönségjátékokkal szórakoztatják majd a kilátogató nézőket. Szóval senki nem fog unatkozni az amúgy ingyenes rendezvényen, amelyről az M4 televízió egy órás összefoglalót készít, amelyet hétfőn 16:15-től nézhetnek meg az érdeklődők.

A verseny esélyeiről a női és férfi ranglista vezetői beszéltek. A hölgyeknél Szabó Dorottya, a Gödöllői RC strandröplabdázója az éllovas: „Idén indultunk először együtt Józsa Zsuzsannával, akivel az első versenyünkön, éppen itt Kispesten harmadikak lettünk, a három bajnoki fordulóból az elsőt megnyertük, a másik kettőn pedig ugyancsak döntőbe jutottunk. Első kiemeltként nem is mondhatok mást, mint hogy a végső győzelem lesz majd a célunk a hétvégén.”

A férfi ranglistavezetőnek, Leiszt Máténak azért is fontos lenne a mostani győzelem, mert hazai pályán szerezhetné meg a bajnoki címet, miután ő a Kispest SE versenyzője: „Nagyon kiegyensúlyozott mezőny jött össze az idén, legalább négy páros is egyenlő eséllyel pályázik az aranyéremre, akik között majd a pillanatnyi forma dönthet. A három fordulóból kettőt mi nyertünk, s nagyon bízom abban, hogy most is sikerül majd a dobogó tetejére állnunk.”

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 04. 19:26, hétfő | Sport

Lépj a legendás elődök útjára!

A harmadik évében járó Hybrid RX Team egyik autója felszabadult a Nyirádi OB futamra 2022.07.16-17-re.

2022. Július 01. 09:41, péntek | Sport

Ezüstérem a Fuglaui rallycross katlanban

Karalyos Marci az elmúlt hétvégén újra felöltötte a versenyoverálját, és nyolc kategóriatársával rajthoz állt a Fuglauban megrendezett Magyar Rallycross OB és Osztrák OB futamán.

2022. Június 30. 10:21, csütörtök | Sport

Megint pech!

Ismét nem volt szerencsés versenyünk a Rallyecross OB fuglaui fordulójában, mivel Benyó Máté Ford Supercarja olyan módon sérült az elődöntőben, hogy a döntőben nem tudott érdemben részt venni.

2022. Június 29. 20:08, szerda | Sport

Egy dobogó szépíti meg a Korda Racing ausztriai versenyhétvégéjét

Ahogy Pécsett, úgy az elmúlt hétvégén folytatódó 2022-es Magyar Rallycross Országos Bajnokságon, az osztrák Fuglauban sem fogadta kegyeibe a sors a Korda Racing csapatát.