Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Augusztus 06. 08:35, csütörtök | Sport
Forrás: infoGyőr

Hétvégén lesz a strandröplabda ob döntője Kispesten

Hétvégén lesz a strandröplabda ob döntője Kispesten

Szombaton és vasárnap a Kispesti Uszoda napozókertjében (Budapest, XIX. ker. Simonyi Zsigmond u. 31.) rendezik a strandröplabda országos bajnokság 2015. évi döntőjét. Ezzel kapcsolatban tartott szerdán sajtótájékoztatót a verseny helyszínén a Magyar Röplabda Szövetség.

Elsőként Ludvig Zsolt, az MRSZ elnöke köszöntötte a jelenlévőket és elmondta, hogy gyakorlatilag mindenki indul a hétvégi versenyen, aki számít, így nagyon színvonalas csatákra lesz majd kilátás. Az elnök röviden beszélt a szövetség jelenlegi helyzetéről is: „Most egy átmeneti állapotban van az MRSZ, én csak ideiglenes, ügyvivő elnöke vagyok a szövetségnek, amíg meg nem találjuk azt a személyt, aki hosszú távon is ideális vezető lenne. Sajnos ebben a helyzetben nem tudunk pénzdíjat felajánlani a versenyzőknek, de hosszú távon ebben mindenképpen változtatni akarunk majd.”

Gajda Péter, Kispest polgármestere nagyon örül, hogy kerületében rendezik meg az országos bajnokság döntőjét: „1992 óta viselem a szívemen a sportágat, Kerekes Balázzsal akkor tettük le a mostani létesítmény alapjait, s azóta fejlesztjük lépésről lépésére, az MRSZ-szel karöltve. Ma már ott tartunk, hogy nyolc pálya várja a versenyzőket, s remélhetőleg jövőre már fedett pályáink is lesznek, s így télen-nyáron készülhetnek rajta a versenyzők. Ha pénzdíjat nem is, értékes ajándékokat kapnak majd az érmesek. A győztesek pedig egy Hyundai személyautót használhatnak egy hétig.””

László Éva, a döntő versenyigazgatója a lebonyolításról beszélt: „Mindkét nemnél három országos bajnoki forduló alapján a legjobb tizenhat páros kapott meghívást a döntőbe. A férfiaknál egy selejtezőt kell játszani, amelynek győztese az első helyen kiemelt Leiszt, Takács-páros ellenfele lesz az első fordulóban. A verseny két vereséges, vigaszágas rendszerben lesz majd lebonyolítva, azaz csak az a páros búcsúzik majd, aki a vigaszágon is vereséget szenved. A tervek szerint szombaton reggel kilenckor kezdődnek a küzdelmek, s remélhetőleg még ezen a napon kialakul a legjobb négy mezőnye. Vasárnap 10 órakor kezdődnek a férfi, 11-kor pedig a női elődöntők, majd 13 órától előbb a férfi, majd a női bronzmérkőzésre kerül sor, 15:30-kor lesz a tervek szerint a női, 17 órától pedig a férfi finálé.”

Pecsuvácz Péter sajtófőnök elárulta, hogy a férfi döntő és az eredményhirdetés között Szolnoki Péter lép majd fel a helyszínen, de a vasárnap folyamán végig közönségjátékokkal szórakoztatják majd a kilátogató nézőket. Szóval senki nem fog unatkozni az amúgy ingyenes rendezvényen, amelyről az M4 televízió egy órás összefoglalót készít, amelyet hétfőn 16:15-től nézhetnek meg az érdeklődők.

A verseny esélyeiről a női és férfi ranglista vezetői beszéltek. A hölgyeknél Szabó Dorottya, a Gödöllői RC strandröplabdázója az éllovas: „Idén indultunk először együtt Józsa Zsuzsannával, akivel az első versenyünkön, éppen itt Kispesten harmadikak lettünk, a három bajnoki fordulóból az elsőt megnyertük, a másik kettőn pedig ugyancsak döntőbe jutottunk. Első kiemeltként nem is mondhatok mást, mint hogy a végső győzelem lesz majd a célunk a hétvégén.”

A férfi ranglistavezetőnek, Leiszt Máténak azért is fontos lenne a mostani győzelem, mert hazai pályán szerezhetné meg a bajnoki címet, miután ő a Kispest SE versenyzője: „Nagyon kiegyensúlyozott mezőny jött össze az idén, legalább négy páros is egyenlő eséllyel pályázik az aranyéremre, akik között majd a pillanatnyi forma dönthet. A három fordulóból kettőt mi nyertünk, s nagyon bízom abban, hogy most is sikerül majd a dobogó tetejére állnunk.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.