Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. Szeptember 23. 07:45, csütörtök | Sport
Forrás: BoxingONE Championship

Hétvégén is két mérkőzést rendeznek a BoxingONE ligában

Hétvégén is két mérkőzést rendeznek a BoxingONE ligában

Gőzerővel folytatódik a BoxingONE Championship – közép-európai ökölvívó csapatbajnoki sorozat: az előttünk álló hétvége folyamán az „A” és a „B” csoportban is egy-egy mérkőzést rendeznek.

Szombaton az „A”-jelű csoportban kezdődik a BoxingONE hétvége, ahol a lengyelországi Rybnik-ben húznak kesztyűt. A helyi csapat ellenfele a felvidéki Spartak Komarno lesz. A révkomáromi csapat hazai pályán viszonylag könnyen, 10:4-re diadalmaskodott, ám a Spartak elnöke óvatosan fogalmazott az áprilisi mérkőzés visszavágójával kapcsolatban.

„Nagyon sok van a lengyel csapatban, és hazai pályán, ha erősítenek, nagyon kemények lehetnek” – kezdte Roderik Györfi, a felvidéki csapat első embere. „Nem tudok csapatot mondani, de előreláthatólag a legütőképesebb összeállításunkban fogunk kötelek közé lépni, hiszen Káté Gyula és Klasz Áprád újra velünk lesz. Nekünk egyébként is alacsonyabb súlyokban vannak problémáink, főleg 57 kg-ban, és csak remélni tudjuk, hogy ez alkalommal versenyképesek leszünk itt is. Az viszont biztos, hogy a kritikus súlyokban több versenyzőt is magunkkal viszünk, és csak a mérlegelés előtt döntünk a ringbe lépők személyéről.”

A Spartak nem bízza a véletlenre vagy a szerencsére a jó szereplést, ugyanis az alig 400 km-es távolság ellenére már pénteken a mérkőzés helyszínén térnek nyugovóra, hogy másnap pihenten állhassanak ki a lengyelekkel.

Az „A” csoport állása
Gladiator Győr – 14 pont
Spartak Komarno – 11 pont
SL Boxing Arad – 8 pont
Team Rybnik – 5 pont

A „B” csoportban vasárnap húznak kesztyűt, méghozzá Galántán, ahol a helyi klub a Vasas-Süllős-KSC-Btel elnevezésű vegyescsapatot látja vendégül. Mindkét alakulatnak javítania kéne, hiszen a Vasas-KSC az elmúlt hétvégén meglepetésre vereséget szenvedett Koszovóban, így lépéshátrányban vannak továbbjutásért vívott versenyfutásban. Ám a mátyusföldieknek is van mit javítaniuk, hiszen bár – az elmúlt hétvégi eredményeket figyelembe véve – bravúros győzelemmel kezdték a bajnokságot Koszovóban, de azóta hazai pályán kikaptak a Debrecentől, majd Kecskeméten sem sikerült kiharcolniuk a győzelmet - így csoportjukban az utolsó helyen állnak.

„Engem nagyon meglepett, hogy mindkét magyar csapat kikapott Koszovóban! Fel sem merült bennem, hogy képesek ilyen erőket mozgósítani a hazaiak” – beszélt Kovács Tamás, a KO Galánta vezetőedzője a mögöttünk álló hétvége történéseiről. „Ez persze a mi szempontunkból nem rossz, hiszen alkalmunk adódik a felzárkózásra.”

A júniusi Vasas-KSC kontra KO Galánta összecsapást a magyar csapat nyerte 8:6 arányban, ami kifejezetten szoros eredményt jelent a B1 ligában, ahol csak hét súlykategóriában rendeznek mérkőzéseket. „Most is 8:6 lesz, csak azt nem tudom, hogy melyik csapat javára” – jelentette ki a felvidéki mester. „Lehet ide, lehet oda is, egy-egy sikeren múlik majd a csapatgyőzelem. Tudom viszont, hogy a Vasas-KSC nem akar még egy vereséget megkockáztatni, így a legjobbakkal fognak érkezni Galántára. Bármit mondhatnak, mi egyértelműen arra készülünk, hogy a Koszovóban még pihentetett Európa-bajnok Bacskai Balázst is be fogják vetni ellenünk.”

Kovács Tamás még hozzátette, hogy csapata eléggé fáradt, mivel sűrű a programjuk idén ősszel, de az olyan nagy feladatra, mint a Vasas-Süllős-KSC-Btel legyőzése, mindig mozgósítani tudják a tartalékaikat. A mérkőzés vasárnap 17 órától a galántai kultúrházban kerül megrendezésre.

A „B” csoport állása
DVSC Boxing – 17 pont
Team Kosovo – 15 pont
Vasas-KSC – 14 pont
K.O Galanta – 9 pont

A BoxingONE Championship legfrissebb hírei, a versenynaptár és az aktuális tabella a www.boxingone.com oldalon tekinthető meg. A hétvégi mérkőzésekről a B1 televíziós partnere, a SportKlub televízió sugároz majd összefoglalót.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!