Városlista
2019. október 21, hétfő - Orsolya

Hírek

2012. Február 07. 10:30, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Hetven kilométeres széllökések lehetnek kedden Győr-Moson-Sopronban

Hetven kilométeres széllökések lehetnek kedden Győr-Moson-Sopronban

Erős hófúvás miatt keddre három megyére narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A szolgálat honlapján található információ szerint jelenleg citromsárga, vagyis elsőfokú riasztás van érvényben gyenge hófúvás miatt az ország északkeleti felében, Borsod-Abaúj Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye több térségében, továbbá Hajdú-Bihar megye hajdúböszörményi kistérségében. Elsőfokú riasztás van érvényben a Dunántúlon Zala és Somogy megye teljes területén, Vas és Veszprém megye több térségében és Fejér megyében az enyingi kistérségben.

Másodfokú figyelmeztetés csak Somogy megyében van érvényben erős hófúvás miatt. Ezenkívül tizenhárom megyében citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetés van érvényben gyenge hófúvás, illetve havazás, néhány dunántúli megyében az erős széllökésekre vonatkozóan is.

A figyelmeztetés egész napra szól, míg a riasztás 1-3 órára.

A keddre szóló figyelmeztető előrejelzésben Zala, Somogy és Baranya megyében rendelték el a másodfokú figyelmeztetést, mivel ezeken a területeken erős hófúvásra lehet számítani, a friss hóval fedett területeken a viharos szél magas hótorlaszokat emelhet - írta honlapján a meteorológiai szolgálat.

Ezek mellett tíz megyében elsőfokú figyelmeztetést rendeltek el keddre. Az ország északkeleti részén Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok megyében hófúvás, míg Bács-Kiskun megyében a havazás miatt rendelték el a figyelmeztetést, Fejér és Tolna megyében pedig a havazás és a hófúvás egyaránt gondot okozhat.

Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megyében a hófúvás és a havazás mellett kedden is számítani lehet erős, óránként hetven kilométeres erősséget meghaladó széllökésekre.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy elsősorban az esti-éjjeli órákban a fővárosban is havazni fog, 8-10 centiméternyi hótakaróra számítanak a szakemberek. Budapesten kedden napközben mínusz 8 fok várható.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 21. 12:52, hétfő | Helyi

Dr. Kálmán Csilla: \"A hobbim a munkám!\"

Interjú Dr. Kálmán Csilla kétszeres sportmodell világbajnokkal, aki a sporteredményei mellett három diplomát is szerzett.

2019. Október 20. 07:53, vasárnap | Helyi

Heti horoszkóp október 21-től

2019. Október 20. 07:50, vasárnap | Helyi

ELTŰNÉS MIATT KERESSÜK GYURICS KÁROLY OTTÓT

A mosonmagyaróvári rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

2019. Október 20. 07:44, vasárnap | Helyi

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 42. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: