Városlista
2020. június 2, kedd - Anita, Kármen

Hírek

2012. Február 07. 10:30, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Hetven kilométeres széllökések lehetnek kedden Győr-Moson-Sopronban

Hetven kilométeres széllökések lehetnek kedden Győr-Moson-Sopronban

Erős hófúvás miatt keddre három megyére narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A szolgálat honlapján található információ szerint jelenleg citromsárga, vagyis elsőfokú riasztás van érvényben gyenge hófúvás miatt az ország északkeleti felében, Borsod-Abaúj Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye több térségében, továbbá Hajdú-Bihar megye hajdúböszörményi kistérségében. Elsőfokú riasztás van érvényben a Dunántúlon Zala és Somogy megye teljes területén, Vas és Veszprém megye több térségében és Fejér megyében az enyingi kistérségben.

Másodfokú figyelmeztetés csak Somogy megyében van érvényben erős hófúvás miatt. Ezenkívül tizenhárom megyében citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetés van érvényben gyenge hófúvás, illetve havazás, néhány dunántúli megyében az erős széllökésekre vonatkozóan is.

A figyelmeztetés egész napra szól, míg a riasztás 1-3 órára.

A keddre szóló figyelmeztető előrejelzésben Zala, Somogy és Baranya megyében rendelték el a másodfokú figyelmeztetést, mivel ezeken a területeken erős hófúvásra lehet számítani, a friss hóval fedett területeken a viharos szél magas hótorlaszokat emelhet - írta honlapján a meteorológiai szolgálat.

Ezek mellett tíz megyében elsőfokú figyelmeztetést rendeltek el keddre. Az ország északkeleti részén Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok megyében hófúvás, míg Bács-Kiskun megyében a havazás miatt rendelték el a figyelmeztetést, Fejér és Tolna megyében pedig a havazás és a hófúvás egyaránt gondot okozhat.

Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megyében a hófúvás és a havazás mellett kedden is számítani lehet erős, óránként hetven kilométeres erősséget meghaladó széllökésekre.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy elsősorban az esti-éjjeli órákban a fővárosban is havazni fog, 8-10 centiméternyi hótakaróra számítanak a szakemberek. Budapesten kedden napközben mínusz 8 fok várható.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 02. 09:08, kedd | Helyi

Ennyibe kerül a szemműtét

2020. Május 27. 12:43, szerda | Helyi

Ezek lesznek idén a kedvenc ékszereid

Ha az életben sok minden nehéz és néha nyomasztó, legalább az ékszered legyen légiesen könnyed.

2020. Május 19. 14:11, kedd | Helyi

Ilyen árakon lehet most benzinmotoros ágvágót találni

A tavasz megérkeztével elérkezik az az időszak is, amikor egyre több teendő lesz a kertekben.

2020. Május 05. 07:44, kedd | Helyi

A karantén idején is számít a divat - tavaszi home office szettek

Igaz, hogy a legtöbben most otthonról végezzük a napi munkát, de a munka nem állt meg és most digitális platformokon keresztül tartjuk a kapcsolatot a kollégákkal, a feletteseinkkel és a vásárlókkal és ügyfelekkel.