Városlista
2023. november 28, kedd - Stefánia

Hírek

2023. Augusztus 30. 07:15, szerda | Helyi

Hetvennégyszer riasztották a tűzoltókat az elmúlt héten

Hetvennégyszer riasztották a tűzoltókat az elmúlt héten

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten hetvennégy eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. – közölte a Katasztrófavédelem.

A lánglovagoknak a legtöbb munkát balesetek adták, de kigyulladt járművekhez is riasztották őket:

  • Motorkerékpár égett egy árokban hétfőn délután az 1-es számú főút 149-es kilométerénél a lickópusztai elágazónál. A tűz mintegy tizenöt négyzetméteren átterjedt a környező aljnövényzetre. Két szabadnapos tűzoltó két porral oltóval megkezdte a lángok megfékezését a lébényi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt. Az egység vízsugárral eloltotta a tüzet. Az eset során nem sérült meg senki.
  • Személyautó és kisbusz karambolozott kedd reggel a 84-es számú főúton Sopron és Kópháza között. A járművekben összesen öten utaztak. A soproni hivatásos tűzoltók a személyautó sofőrjét feszítő-vágó segítségével szabadították ki a roncsok közül, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik helikopterrel kórházba szállították. A járművek áramtalanítására nem volt szükség, mert mindkettő motorja kiszakadt az ütközés következtében. A balesetben ketten súlyos, hárman pedig könnyű sérüléseket szenvedtek. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.
  • Két személyautó ütközött csütörtök délelőtt az M1-es autópálya 150-es kilométerénél, a Hegyeshalom felé vezető oldalon. A lébényi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt egy szabadnapos tűzoltó áramtalanította az egyik járművet, majd az egység elvégezte a másik autó áramtalanítását is. A járművek forgalmi akadályt képeztek, ezért csak a külső sávon haladt a forgalom. A tűzoltók a rendőrségi helyszínelés után az autómentővel közösen megszüntették a forgalmi akadályt. A két gépkocsiban összesen hatan utaztak, közülük két embert könnyű sérülésekkel kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai.
  • Két személygépjármű ütközött péntek délután a 85-ös számú főúton Hegykő külterületén. A sopronkövesdi hivatásos és a hegykői önkéntes tűzoltók az egyik járművet áramtalanították és a kis mennyiségű kifolyt üzemanyagot felitatták. A balesetben nem sérült meg senki. A műszaki mentés ideje alatt fél pályán haladt a forgalom.
  • Két személyautó ütközött szombat reggel a 1401-es számú úton Mecsér térségében. Az egyik autó akkumulátora a baleset után kigyulladt. A helyszínen lévők egy porral oltóval eloltották a tüzet a lébényi hivatásos és az ásványrárói önkéntes tűzoltók kiérkezése előtt. Az egységek ezután vízsugárral visszahűtötték a felhevült részeket, majd megszüntették a forgalmi akadályt és megtisztították az úttestet. Mindkét járműben csak a sofőrök utaztak, az egyikük könnyű, míg a másik súlyos sérüléseket szenvedett, őket kórházba vitték a mentőszolgálat munkatársai.
  • Személyautó és segédmotor-kerékpár rohant egymásba vasárnap délután a 84-es számú főút 115-ös kilométerszelvényénél, Kópháza térségében. A soproni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket és megszüntették a forgalmi akadályt. A balesetben egy ember súlyosan megsérült, őt mentőhelikopterrel szállították kórházba. A műszaki mentés ideje alatt teljes szélességében lezárták az érintett útszakaszt.
  • Két személyautó karambolozott vasárnap délután Dunaszegen, az Országút utcában. Az egyik jármű fejtetőn állt meg. A győri hivatásos tűzoltók daru segítségével kerekeire állították a felborult autót, majd áramtalanították a balesetben résztvevő mindkét gépkocsit. A két autóban összesen hárman utaztak, könnyű sérülésekkel kórházba vitték őket a mentőszolgálat munkatársai. A beavatkozás idejére teljes szélességében lezárták az útszakaszt.

A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen tizennyolc ember sérült meg.

Címkék: győr, tűzoltóság

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 28. 09:16, kedd | Helyi

Régészeti és talajvédelmi munkával rajtolt el az ácsi katódanyaggyár óriásprojektje

Haladnak a nagyszabású ácsi gyárépítkezés előkészületei.

2023. November 28. 08:16, kedd | Helyi

Megérkezett a karácsonyfa a Széchenyi térre

Megérkezett a Széchenyi térre a mindenki karácsonyfája.

2023. November 28. 07:18, kedd | Helyi

Égett egy ház Győrben

Kigyulladt egy hétvégi ház Győr külterületén, a Vágány utcában.

2023. November 27. 09:15, hétfő | Helyi

Nagy érdeklődés övezi a Széchenyi István Egyetem új rendezvénysorozatát

A sikeres tavalyi debütálás után a második évaddal jelentkezik a SZE Quiz Night