Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Július 24. 13:48, szerda | Belföld
Forrás: mti

Heves zivatarokkal mérséklődik az európai forróság

Heves zivatarokkal mérséklődik az európai forróság

Várhatóan heves viharokkal mérséklődik a hétvégére a forróság Európában – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán a Facebook-oldalán.

Azt írták, idén másodszor „sanyargatja” forró afrikai levegő Európa nyugati részét.

A spanyolországi hőség már nem is meglepő, de szinte egész Franciaországban 40 Celsius-fok körül alakultak a keddi maximumok, és London környékén is 33-34 fokot mértek.

Magyarországon szerdára csak Győr-Moson-Sopron és Vas megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést a hőség miatt.

Azt írták: szerdán a Dunántúlon túlnyomóan napos, gyengén gomolyfelhős, csapadékmentes idő ígérkezik. A Dunától keletre azonban a több-kevesebb napsütés mellett erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés. Egy-egy futó zápor legfeljebb az északkeleti megyékben fordulhat elő. Az északi szél olykor megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 30 és 33, keletebbre 26 és 29 fok között valószínű. Késő estére 18 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Az előrejelzés szerint a hét folyamán országszerte 30 fok körül alakulnak majd a maximumok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.