Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2010. Június 28. 07:25, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Hiába az eső és a hideg, ezrek az íjásztalálkozón

Hiába az eső és a hideg, ezrek az íjásztalálkozón

Az eső, és a hűvös idő ellenére is több ezren voltak kíváncsiak szombaton Ópusztaszeren a IV. Íjásztalálkozó programsorozatának első napjára. Több mint 1600 íjász lőtt egyszerre a Nyílzáporban, amit körülbelül 4000 vendég nézet

A jurtafaluban idén körülbelül 40 jurtában rekonstruálták, hogyan élték mindennapjainkat a magyarok ősei. A IV. Íjásztalálkozó résztvevői emellett vándorsólymot simogathattak és különleges autentikus ételeket, például gabonafélékkel, úgy, mint kölessel készült honfoglaláskori étkeket kóstolhattak meg.


A vendégeket vasárnap is lovasíjász bemutatókkal várják, egész nap kipróbálhatóak lesznek középkori játékok és ügyességi feladatok. Az érdeklődők megnézhetik a nyílvesszőgyártók különleges termékeit, és bárki beszélgethet történészekkel, hadtörténészekkel Árpád vezérről és a honfoglalás koráról a jurtafaluban - tájékoztatott a megyei közgyűlés sajtószolgálata.


A vendégek között szombaton külföldi érdeklődők is megfordultak, így az ausztrál és a mongol nagykövet, dán, mongol, lengyel delegáció is.

(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.