Városlista
2022. július 5, kedd - Sarolta, Emese

Hírek

2010. Május 14. 07:33, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Hibás feladatsor biológiából, áramszünet az informatika érettségin

Hibás feladatsor biológiából, áramszünet az informatika érettségin

Apró hibák merültek fel a keddi, május 11-i informatika és a szerdai, május 12-i biológia érettségi vizsgák során: a biológia emelt szintű írásbeli tételsor hibás feladatot tartalmazott, az informatika érettségit pedig áramszünet szak

 

A biológia emelt szintű írásbeli érettségin felmerült hibáról Bakonyi László, az Oktatási Hivatal elnöke számolt be az MTI-nek. Mint elmondta, a tesztsor egyik feladatában az az utasítás szerepelt, hogy A-tól E-ig válasszák ki a helyes megoldást, miközben a feladat A-tól H-ig tartalmazott válaszadási lehetőségeket. A hiba az utolsó feladatban volt, és a hivatal másfél órával a vizsga kezdete után jelezte az intézményeknek a tévedést. Az elnök hozzátette: a vizsga meghosszabbítására nem volt szükség, az elírás miatt egyetlen diákot sem ért hátrány.


Biológiából középszinten 913 helyszínen 10 836 diák vizsgázott: magyar nyelven 10 789 érettségiző volt, míg öt különböző idegen nyelven (angol, francia, német, olasz, szerb) 47-en maturáltak. Emelt szinten 77 helyszínen 4198 tanuló vizsgázott, 5-en közülük angolul.


A keddi informatika érettségi sem zajlott problémamentesen: nem sokkal a négyórás vizsgaidő lejárta előtt áramszünet szakította félbe az érettségit egy nógrádi vizsgahelyszínen. A rövid áramkimaradás után újra kellett indítani a számítógépeket. Az érintett 36 diák által addig elkészített és lementett megoldások nem sérültek meg, a kiesett idővel pedig meghosszabbították a vizsgázók rendelkezésére álló időt - közölte az oktatási tárca. A vizsga végül rendben befejeződött. Az áramszünet oka még ismeretlen.


Informatikából emelt szinten 32 helyszínen 971 tanuló tett gyakorlati érettségit, közülük 2 helyszínen 15-en angol nyelven.


Az érettségi vizsgák ma délelőtt kémia, délután pedig földrajz írásbelikkel folytatódtak közép- és emelt szinten. Kémiából középszinten 541 helyszínen 3790 tanuló tett írásbeli érettségi vizsgát, 3761 diák magyarul, 27-en angolul, egy-egy vizsgázó pedig szlovákul és szerbül. Emelt szinten 27 helyszínen 834 tanuló érettségizett. Földrajzból 14 707-en maturáltak: középszinten 950 helyszínen 14 094-en magyarul, míg 59 helyszínen 613-an hét különböző idegen nyelven (angol, francia, horvát, német, olasz, orosz, spanyol). Emelt szinten 16 helyszínen 233-an érettségiztek. A középszintű írásbelik időtartama 120 perc volt, míg az emelt szintű érettségit 240 percig írhatták a tanulók. Az érettségik rendben lezajlottak.


(http://www.edupress.hu/)

 

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 04. 15:09, hétfő | Belföld

Eltűnt a Kis-Duna-ágban a büntetés-végrehajtás két munkatársa

Eltűnt a büntetés-végrehajtás két munkatársa Rácalmás közelében hétfő délelőtt a Kis-Duna-ághoz tartozó területen - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) az MTI-vel.

2022. Július 04. 14:07, hétfő | Belföld

Meghalt egy siklóernyőt, vádat emeltek a katonai mentés ügyében

Vádat emeltek a vértesszőlősi katonai mentés ügyében - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

2022. Július 04. 12:48, hétfő | Belföld

Kigyulladt egy társasházi lakás Debrecenben, nyolc embert kórházba vittek

Kigyulladt egy társasház harmadik emeleti lakása Debrecenben hétfőn kora reggel, nyolc embert vittek kórházba - közölte a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóügyeletese az MTI-vel.

2022. Július 04. 08:54, hétfő | Belföld

Ismét fokozódik a kánikula

A hidegfront megérkezése előtt hétfőn még újra fokozódik a hőség - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében.