Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Május 07. 13:57, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Hidegrekordok dőltek meg hétfőn

Hidegrekordok dőltek meg hétfőn

Az országos és a fővárosi nappali hidegrekord is megdőlt hétfőn - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján kedden.

Mint írták, mostanáig május 6-án 4,4 Celsius-fok volt a legalacsonyabb maximumhőmérsékleti rekord, amelyet Kékestetőn regisztráltak 1957-ben. Most az ország fölé áramló hideg levegő és a borongós, csapadékos időjárás miatt szintén Kékestetőn csak 2,3 fokos maximum hőmérsékletet mértek, így ez lett az új országos napi legalacsonyabb maximumhőmérsékleti rekord.

A fővárosban is megdőlt a napi legalacsonyabb maximum hőmérséklet rekordja: a János-hegyen csupán 5,5 fokig melegedett fel a levegő a délutáni órákban. Az eddigi budapesti rekord 6,6 fok volt, amelyet 133 évvel ezelőtt, 1886-ban jegyeztek fel Krisztinavárosban - írta a meteorológiai szolgálat.

Az előrejelzés szerint szerdán a leghidegebb órákban fagypont alatti hőmérsékletet is mérhetnek. Napközben 15-20 fokig emelkedik a hőmérséklet. A következő napokban fokozatosan melegszik a levegő, de vasárnap újabb hidegfront várható.

Címkék: hideg, időjárás, rekord

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.