Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Február 10. 17:38, hétfő | Külföld

Hihetetlen! Egymilliárd dolláros aranylelőhelyet találtak Szerbiában

Hihetetlen! Egymilliárd dolláros aranylelőhelyet találtak Szerbiában

A kanadai Medgold Resources közleményben erősítette meg korábbi bejelentését, miszerint különlegesen értékes érclelőhelyet találtak Dél-Szerbiában - írja a B92 horvát hírügynökség angol nyelvű kiadása.

A vállalat szerint jelentős mennyiségű aranyat találtak Bulgária és Észak-Macedónia határához közel, Délkelet-Szerbiában, Bosilegrad község térségében, a Tlamino-projekten belül. A vállalat több licensszel jelentkezik a feltárásokra, a teljes terület összesen 192 négyzetkilométert fed le.

A község azonos nevű székhelyvárosának elhelyezkedése:

A vállalat mintegy 7 millió tonna ércről jelentett a térségből. Ez nagyjából 680 ezer uncia, illetve 19,3 tonna aranynak felel meg.

A lelet értéke a mostani becslések szerint meghaladhatja az 1 milliárd dollárt, azaz a mintegy 300 milliárd forintot.

A vállalat becslése szerint a térségben az aranytartalom meghaladja a tonnánkénti 3 grammot. Ez különösen gazdaságossá teheti a kitermelést, mivel az tonnánként 1 gram fölött már nyereséges lehet.

A cég ugyanakkor korábban már talált egy 40 méteres réteget is, amely 8,32 gramm aranyt rejt tonnánkénként, ezüstből pedig szédületesen sokat, 193 grammot.

A kanadai vállalat folytatja a kutatást.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció - Mining

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).