Városlista
2019. augusztus 19, hétfő - Huba

Hírek

2019. Június 12. 15:24, szerda | Helyi

Hipp-hopp, jön Vuk a Vaskakasba

Hipp-hopp, jön Vuk a Vaskakasba

A Vaskakas Bábszínház a 2019/2020-as évadban háromféle bérlettel, öt új bemutatóval, számos befogadott előadással és egy rendhagyó beszélgetéssorozattal várja nézőit.

Az évad elején mindjárt premiersorozat várható a győri bábszínházban: október 5-én a Kossuth-díjas Tandori Dezső Medvék minden mennyiségben című kötete alapján készülő előadást mutatják be a legkisebbeknek, vagyis a 3 év alatti korosztálynak Markó Róbert rendezésében, majd október 6-án az ugyancsak Kossuth-díjas Csukás István mesefüzére alapján készülő Pom Pom meséit láthatja először a közönség, utóbbi előadás rendezője a színház igazgatója, Kocsis Rozi.

December 1-je a Lackfi János József Attila-díjas költő, író Paradicsomleves betűtésztával című kötetéből készülő zenés revü bemutatója – a gyerekek kedvenc ételeit felvonultató, nagytermi revüprodukció zeneszerzője Rab Viki, rendező-koreográfusa pedig Fejes Kitty.

Szintén a nagyteremben mutatja be a Vaskakas a Vuk című zenés előadást. Fekete István regényét Gimesi Dóra írja színpadra, a produkció látványtervezője Boráros Szilárd, zeneszerzője Borlai Gergő, koreográfusa Ladányi Andrea, rendezője Markó Róbert. Az évadot a H. munkacímű produkció zárja 2020 májusában, Ladányi Andrea rendezésében.

Továbbra is folytatja együttműködését a Vaskakas és az Orlai Produkciós Iroda: havonta egy orlais előadás várja a nézőket Győrben, valamint több független színházi előadás is színesíti majd a bábszínház ifjúsági és felnőtt közönségnek szóló repertoárját.

Újdonság, hogy Szemere Katalin újságíró és Góg Angéla food designer közös sorozata, a Presszó a Vaskakasban talál második otthonára: 2019 szeptemberétől havonta egy alkalommal Vaskakas Presszóba várják az érdeklődőket, neves, Győrhöz valamilyen módon kötődő vendégek részvételével. Az első félév tervezett vendégei: Udvaros Dorottya színésznő, Boldizsár Ildikó pszichológus, etnográfus, meseterapeuta és Várszegi Asztrik bencés szerzetes, emeritus pannonhalmi főapát.

Természetesen a Vaskakas következő évadát is a Győrkőcfesztivál zárja, melyet immár 13. alkalommal rendeznek meg, július első hétvégéjén, Győr teljes belvárosában, csaknem ötvenezer látogatóval.

A Vaskakas Bábszínház bérletes repertoárja a 2019/2020-as évadban
Apró bérlet (0-4 éveseknek):

• Cini-cini muzsika (rendezte: Kocsis Rozi)
• Tandori Dezső: Medvék minden mennyiségben (rendezte: Markó Róbert)

Fészek bérlet (4 éves kortól):
• Markó Róbert: A kismalac meg a farkasok (rendezte: Markó Róbert)
• Lázár Ervin – Pallai Mara: A manógyár (rendezte: Nagy Orsolya)
• Fekete István – Gimesi Dóra: Vuk (rendezte: Markó Róbert)
• Fazekas Mihály – Hajós Zsuzsa: Lúdas Matyi (rendezte: Tárnoki Márk)

Alsó tagozatos gyerekszínházi bérlet (6 éves kortól):
• Gimesi Dóra: A mindentlátó királylány (rendezte: Kolozsi Angéla)
• Lackfi János – Rab Viki: Paradicsomleves betűtésztával (rendezte: Fejes Kitty)
• La Fontaine mesék (rendezte: Markó Róbert)
• Fekete István – Gimesi Dóra: Vuk (rendezte: Markó Róbert)

Forrás: gyoriszalon.hu

Kép: programturizmus.hu

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 19. 08:16, hétfő | Helyi

ÜZLETBŐL AKARTAK LOPNI, KERESSÜK ŐKET

A győri rendőrök az állampolgárok segítségét kérik a két bolti tolvaj elfogása érdekében.

2019. Augusztus 19. 08:08, hétfő | Helyi

FORGALMI VÁLTOZÁSOK A NYÁRZÁRÓ KONCERT IDEJÉN

A Nyárzáró koncert biztonságos lebonyolítása érdekében útlezárásra kell számítani, ami érinti a buszközlekedést is. Az önkormányzat a koncert utáni hazajutást ingyenes éjszakai járatokkal segíti:

2019. Augusztus 18. 07:11, vasárnap | Helyi

Heti horoszkóp augusztus 19-től

2019. Augusztus 18. 07:09, vasárnap | Helyi

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 33. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: