Városlista
2019. november 16, szombat - Ödön

Hírek

2019. Június 04. 07:06, kedd | Belföld

Hivatalos: egy dél-koreai férfi holttestét találták meg Hartánál

Hivatalos: egy dél-koreai férfi holttestét találták meg Hartánál

Az Origo megtalálta azt a szemtanút, aki ott volt, amikor az áldozatot kiemelték a Dunából Hartánál. A rendőrség megerősítette, hogy ez a férfi a dunai hajóbaleset nyolcadik áldozata.

A nyugodt, csendes Duna-parti településen már nem először történt hasonló eset: évekkel korábban is sodort már partra holttestet a víz. Most azonban a hajókatasztrófa egyik áldozatának holtteste akadhatott bele a helyi kikötő horgonykötelébe - tudta meg az Origo tudósítója a helyszínen az egyik szemtanútól, aki ott volt a holttest kiemelésénél.

A kis hajó egy nagy luxushajóval, a Viking cég hotelhajójával ütközött össze a Margit hídnál szerda éjszaka 21.05 perckor.

Az elsüllyedt Hableány turistahajón 35-en tartózkodtak: 22 nő, 12 férfi és egy gyerek.

A magyar kapitányon és a szintén magyar matrózon kívül a többiek turisták, illetve idegenvezetők. 21 ember eltűnt.

A dél-koreai turisták esti sétahajózáson vettek részt a Duna budapesti szakaszán az idegenvezetőikkel, a 6 országot – köztük Magyarországot – érintő körutazásuk egyik programjaként.

"A koreai turisták legtöbbje 40 és 50 év közötti volt, egy hatéves gyerek, és egy hetvenes éveiben járó férfi is volt közöttük" – mondta egy meg nem nevezett minisztériumi tisztségviselő korábban.

A hartai terménylerakó kikötő kizárólag akkor működik, ha szükség van rá. Ma működött. A pontom előtt, a vízben van egy drótkötél, amin rendszeresen megakadnak a hordalék ágak, gallyak, sőt, még rönkök is.

"Tegnap szóltak a vízirendőrök, hogy takarítsák el ezeket az ágakat, mert hátha jobban lehet látni, ha esetleg fenn akadna a hajókatasztrófa elsodort holttestei." - mondja egy helyi férfi.

Nem hiába. Hétfőn reggel 9 óra és fél 10 között a telephely egyik dolgozója fentről látta meg, hogy valami van a vízben, pontosabban a horgonykötélnél, amibe a holttest karja beleakadt, csak a háta látszódott ki.

A helyiektől azt mondták, hogy a rendőrök után a vízirendőrök is a helyszínre értek, aztán a mentők, majd a katasztrófavédők, végül pedig egy koreai küldöttség is megérkezett.

"A küldöttség tagjai azonosították a holttestet. Ha jól tudom, azt mondták 64 éves. Rövidnadrágban, sportcipőben és egy lila pólóban volt. Nem sokkal később kihozták a vízből a testet. Beakasztották a csáklyába a lábát és kihúzták" - teszi hozzá a szemtanú, aki ott volt a kiemelésnél.

Ezután a holttestet egy halottaskocsival elvitték a pár száz méterrel lévő a Duna partra, nem messze egy helyi csárdától.

Egy zöld sátrat állítottak fel a rendőrök, és több koreai halottkém is a helyszínen volt.
Végül egy fehér koporsóban hozták ki a holttestet a sátorból, és tették be a halottas autóba.
Az azonosítással nem sokkal fél nyolc előtt végeztek: a férfi hivatalosan is a hajóbaleset nyolcadik áldozata.

Forrás: origo.hu

Fotó: Szabó Gábor- Origo

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 16. 18:02, szombat | Belföld

Idén a koraszülötteket támogatja a közmédia a Jónak lenni jó! kampánnyal

A Jónak lenni jó! kampánnyal a koraszülötteket támogatja a közmédia idén; az összegyűjtött pénzt egy olyan szervezet - a Peter Cerny Alapítvány - kapja, amely 30 éve foglalkozik ezzel

2019. November 16. 12:12, szombat | Belföld

Belefulladt egy hároméves kislány a sárvári gyógyfürdő hullámmedencéjébe

Belefulladt egy hároméves kislány a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő hullámmedencéjébe. A még november 10-én történt tragikus esetről pénteken számolt be a nyugat.hu hírportál olvasói levelekre hivatkozva.

2019. November 16. 12:11, szombat | Belföld

Megöltek egy 65 éves nőt Ózdon

Holtan találtak egy 65 éves nőt Ózdon, a rendőrség bűncselekmény gyanúja miatt nyomozást indított - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton a rendőrség honlapján.

2019. November 16. 09:08, szombat | Belföld

Tudatosan vásárolnak a magyar fogyasztók

A magyar vásárlók tudatosan költik a pénzüket - mondta Baranovszky György, a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének ügyvezető elnöke péntek reggel az M1-en.