Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Január 24. 15:31, csütörtök | Külföld
Forrás: MTI

"Hóembersereg" építésére buzdít a brit környezetvédelmi hivatal

"Hóembersereg" építésére buzdítja Nagy-Britannia lakosságát az ország környezetvédelmi hivatala, hogy fékeződjön a hóolvadás, és kevesebb ház álljon vízben.

A felhívásnak az egyszerű fizikai tény az alapja, amely szerint a hóemberek lassabban és fokozatosabban olvadnak el, mint a "normális", össze nem gyúrt, laza szerkezetű hó. Nagy-Britanniának az idén is bőségesen kijutott a hóból, a jövő hétre viszont számottevő enyhülés várható, ráadásul heves esőzésekkel. A mostani mínuszok helyett kétszámjegyű pluszokat mutathatnak majd a szabadtéri hőmérők, és egy hóembersereg tovább állná a sarat, mint a háborítatlan hó.
"Az lenne a legjobb, ha most mindenki megépítené a maga hóemberét, akkor kicsit lassulhatna az olvadás" - idézte Roy Stokest, a környezetvédelmi hivatal szóvivőjét a The Mirror című brit lap.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).