Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. November 13. 09:30, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI

Hoffmann Rózsa: "A Nemzeti Hitvallás értékrendjére épül az iskolák új világa!"

Hoffmann Rózsa:

Nincs nézetkülönbség a kormányoldalon belül a köznevelési törvénnyel kapcsolatban - hangoztatta a szombati győri oktatási konferencián mondott felszólalása után tartott sajtótájékoztatón Hoffmann Rózsa államtitkár.

Azzal kapcsolatban, hogy Pokorni Zoltán pénteken egy szaktanácskozáson vitatott pontokról beszélt, Hoffmann Rózsa megjegyezte: a Fidesz szakpolitikusának "semmi olyan javaslata nincsen, ami gyökeresen ellentétes lenne a törvényben foglaltakkal", sőt több olyan javaslatot fogalmazott meg, amely benne van a törvényben. Nem lát tehát olyan akadályt vagy okot, amely veszélyeztetné a törvény útját - tette hozzá.

Mint mondta: egyik-másik részletkérdésben, például a pedagógus-életpályamodell béremelkedési ütemében ellentétes a véleményük, de "majd a parlamenti többség el fogja dönteni, hogy melyik utat választja". Megjegyezte: egy hónappal ezelőtt javasolta Pokorni Zoltánnak, hogy egy televíziós vitában ütköztessék álláspontjukat, de ő kitért ez elől.

A sajtótájékoztatón Hoffmann Rózsa arról beszélt: a parlament által várhatóan november végén, december elején elfogadandó köznevelési törvény legalapvetőbb célja, hogy "olyan minőségi megújulást kezdjünk az oktatási rendszerben, amely az alaptörvényünkben, annak is különösen a nemzeti hitvallásában foglalt értékrendre építi fel az iskolák világát".

Címkék: Hoffmann Rózsa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.